• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor: Dimitrov - Goffin (20:00, Digi Sport 2)

Monica Iagăr a reacţionat dur după informaţiile apărute în ultimele zile în presă, potrivit cărora s-a pensionat pe caz de boală la 44 de ani, pe 5 septembrie, chiar înainte de expirarea termenului-limită la care se schimbă sistemul de calcul pentru pensiile speciale.

Fostul preşedinte de la CS Dinamo s-ar fi pensionat cu gradul de comisar-şef (colonel în vechea ierarhie militară) şi ar urma să beneficieze de o pensie de 12 000 de lei pe lună.

"Sunt poliţist din 1990. Am lucrat opt ore pe zi peste tot. Am fost şi la popotă, am trecut peste tot. Nu am furat banii statului, n-am fugit cu ei, nu am cerut eu nimic niciodată, gradele şi gradaţiile mi-au fost date. Sunt poliţist de carieră, acolo unde mi s-a cerut, acolo m-am dus. Nu am fost întrebată niciodată", a declarat pentru Pro Sport Monica Iagăr.

Fosta atletă susţine că demersul ieşirii la pensie nu are legătură cu schimbarea regimului pensiilor speciale, care intră în vigoare pe 15 septembrie, ci a fost luată din cauza problemelor de sănătate.

Mi-a paralizat o mână. Aveam dosarul de pensionare pregătit de anul trecut. Am rămas prin împuternicire preşedinte la CS Dinamo tocmai pentru că sunt cadru militar şi pentru că nu voiam să blochez activitatea la club într-un moment cheie. Într-adevăr, m-am pensionat şi clubul a rămas fără comandant, nu ştiu de ce nu se găseşte şi nici nu pot să-mi imaginez… Nu e treaba mea, am avut probleme medicale începând de pe 7 august, când mi-a paralizat mâna, m-am speriat foarte tare. Eu nu am ieşit la pensie că vreau eu la pensie! Am ieşit cu grad de invaliditate 4, cu drept de pensie şi drept de revizuire în 2018", a mai spus Iagăr.

Campioană europeană la săritura în înălţime în 1998, atât în aer liber, cât şi în sală, Iagăr e convins că nu va avea parte de pensia vehiculată în presă.

"Nu voi lua 120 de milioane pensie. Nu există şi nu este adevărat! Nici nu am cum să iau această pensie pentru că nu am grad de chestor. Nu am avut funcţie de conducere în aparatul central al statului, cum este Ministerul. Eu am fost preşedinte la o unitate subordonată. În luna iulie, salariul meu în mână a fost de 6.300 de lei. Legea zice foarte clar, se pleacă cu 65% din brut. Dacă luam 6.300 de lei în mână, brutul trebuie să fie pe la vreo 7.500 de lei, nu ştiu, pentru că eu nu m-am uitat niciodată pe fluturaş. Eu n-am muncit pentru bani. Am muncit pentru sport, pentru ce mi-a dat el mie. Eu nici nu ştiu ce pensie voi avea. Dar, dacă faci calculul, nu poate fi 12.000! Oricum, legea n-am făcut-o eu. Faptul că am plecat la pensie nu are legătură cu pensia specială. Asta nu e pensie de lege specială. Că nu am cum să am pensie specială, care este pentru toţi angajaţii din MAI, SRI şi aşa mai departe. Dar pensiile speciale sunt pentru cei care au avut funcţii de conducere mari şi au lucrat pe aparatul central. Eu am lucrat într-o unitate subordonată. Inclusiv la centrul cultural. Eu am muncit opt ore pe zi. Zilnic!“, a mai afirmat fosta atletă.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT