• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Usain Bolt, care va pierde una dintre cele nouă medalii olimpice de aur din palmares, după ce Nesta Carter, coechipierul său din ştafeta Jamaicăi, a fost depistat pozitiv, a declarat că acest lucru nu-l va împiedica să-şi ducă la îndeplinire obiectivele în sezonul viitor, informează dhnet.be.

"Nu sunt fericit că trebuie să dau înapoi medalia. Este chiar dureros, dar asta nu mă va împiedica să-mi ating obiectivele în sezonul viitor", a spus Bolt pentru presa jamaicană.

Usain Bolt va pierde una dintre cele nouă medalii olimpice de aur din palmares, după ce Nesta Carter, coechipierul său din ştafeta Jamaicăi, a fost depistat pozitiv, la reanalizarea unor probe prelevate în 2008, informează BBC.

Bolt şi Carter făceau parte din ştafeta care a cucerit aurul în proba de 4x100 metri din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Proba lui Carter se numără printre 454 de eşantioane prelevate în 2008 şi retestate anul trecut. Substanţa interzisă în cazul jamaicanului este metilhexanamină, un stimulant.

În urma deciziei CIO de a-l descalifica pe Carter, Trinidad Tobago intră în posesia medaliei de aur, Japonia ia argintul, iar Brazilia bronzul.

În vârstă de 31 de ani, Nesta Carter a fost şi în ştafeta care a obţinut aurul la Londra, în 2012. În aceeaşi probă, Carter este triplu campion mondial. Jamaicanul a câştigat medalia de bronz în proba de 100 metri la Campionatele Mondiale din 2013, aceasta fiind prima sa medalie individuală.

Din ştafeta jamaicanilor din 2008 mai făceau parte Asafa Powell şi Michael Frater. Nesta Carter a anunţat că va face apel la decizie.

Sursa: news.ro