• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cazul lui Oscar Pistorius, atletul paralimpic care a fost eliberat luni seară din încisoare, la doar un an după ce a fost găsit vinovat pentru uciderea iubitei sale, a provocat rumoare în presa din Vest.

Deşi mulţi au comentat pe seama faptului că sportivul a scăpat mult prea uşor pentru fapta sa, el şi-a găsit un "aliat" total neaşteptat în persoana mamei victimei sale, Reeva Steenkamp. June Steenkamp a declarat, miercuri, că nu doreşte răzbunare şi nu vrea ca atletul australian să revină în închisoare, informează L'Equipe.

"Nu am sentimentul răzbunării. Nu vreau să-l rănesc pe Oscar Pistorius, el este deja o persoană cu handicap. Nu vreau ca el să se întoarcă în închisoare şi să sufere. Nimic nu o mai poate aduce înapoi pe Reeva. În inima mea nu este loc de răzbunare, totul este trecut", a spus June Steenkamp la postul de televiziune SABC.

Oscar Pistorius fusese condamnat în octombrie 2014 la cinci ani de închisoare pentru uciderea prietenei sale Reeva Steenkamp. El va avea un regim de arest la domiciliu şi şi-a ales deja locaţia: va sta la locuinţa unchiului său Arnold Pistorius de la Pretoria, după cum a afirmat Anneliese Burgess, purtătoarea de cuvânt a familiei.

Pe lângă cei cinci ani primiţi pentru crima sa, judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.