• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Sportul românesc se cerne din nou în haine de doliu. Viorica Enescu, ”maestră a sportului” și antrenor emerit de atletism, s-a stins din viață miercuri, 20 mai, la doar 60 de ani. Antrenoarea era pensionară și chinuită de boală, dar a continuat până în ultima clipă să antreneze copiii din Râmnicu Vâlcea, alături de fiica sa, Alina Gabriela, antrenoare de atletism la rândul ei.

Viorica Enescu a câștigat sute de medalii naționale, ca sportivă și, apoi, antrenoare, într-o viață dedicată sportului de performanță.

După încheierea carierei de sportivă, Victoria Enescu s-a dedicat antrenoratului, cea mai mare reușită a sa în această calitate fiind descoperirea și lansarea în carieră a Ionelei Tîrlea, devenită vicecampioană olimpică și campioană europeană și mondială. Enescu a antrenat-o timp de 13 ani pe Tîrlea.

Federația Română de Atletism a anunțat decesul emeritei antrenoare. În ferparul său, Federația trece în revistă multele performanțe sportive reușite de Viorica Enescu și îi aduce un ultim omagiu celei care ”aproape s-a crucificat pe altarul performanței”.

”Dumnezeu să te odihnească în pace, VIORICA ENESCU!

Așa muiere, mai rar, așa antrenoare sclipitoare, mai greu!
Viorica a fost, și mă doare să afirm lucrul acesta la timpul trecut, unică!

A iubit atletismul cu patimă, aproape crucificându-se pe altarul performanței, iubind și urând în același timp secundele alea care se puneau în calea Ionelei Târlea, Mariei Rus Sânmărtean…

Cu Ionela, regina sprintului românesc, a reușit nici mai mult, nici mai puțin, decât titlul mondial indoor la 200 m, la Maebashi în 1999. O albă!!! Ce să mai zic de “chimismul” dintre ele când era vorba despre team-ul național. Se isca un iureș de te lua cu amețeală câte puncte adunau la fosta Cupă a Europei, actualul Campionat European pe echipe, în Superligă, atunci!
Un loc trei mondial indoor cu ștafeta de de 4X400 m în care Mărie a fost penultimul schimb, pentru ca uraganul Ionela să ne arunce, în final, pe podium, în 2004, la Budapesta. An în care, aceeși ștafetă ne-a adus un miraculos loc șase, transformat, ulterior, în cinci, prin descalificarea unui team cu o atletă descoperită dopată la Jocurile Olimpice de la Atena. Istorie în fața căreia nu putem decât să ne înclinăm și să zicem Tatăl Nostru!

Născută în 31 ianuarie 1945, la Arad (culmea, altfel olteancă get pe get), antrenoarea emerită Viorica Enescu de abia împlinise 70 de ani! Dar ce să mai pomenim de ani, când ea a intrat, cu siguranță, în eternitate!

În jurul orei 11,00, în Capela Cimitirului “Sântul Ioan” din Râmnicul Vâlcea (în centru), va începe slujba la care sunt așteptați toți care vor să-și ia rămas bun.

Federația Română de Atletism a suferit o mare pierdere și prezintă condoleanțe familiei îndoliate, fiicei Alina, în special!”, se arată în comunicatul Federației Române de Atletism.