• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Sprinterul jamaican Usain Bolt, triplu campion olimpic la Rio de Janeiro, se pregătește să concureze în luna februarie a anului viitor, în Australia, printru o cifră astronomică.

În cadrul unui turneu de promovare ce va avea loc la Melbourne, atletul jamaican va câștiga peste un milion de dolari pentru apariția sa, după cum scrie presa internațională, la proba de 100 de metri. ”Fulgerul” Bolt, care din 2009 deține recordul mondial de 9,58 secunde la proba de 100 de metri, constituie atracția principală în ediția inaugurală a seriei de vară Nitro, găzduită în Melbourne, în perioada 5-11 februarie a anului viitor, turneu care va implica până la opt echipe pe țări.

În vârstă de 30 de ani, Bolt a anunțat că se va retrage în 2017, iar ultima cursă va fi în țara natală, în luna iunie. "Grand Prix-ul din Jamaica va fi ultima mea cursă în ţara natală. Da, categoric mă voi retrage după Campionatele Mondiale din Londra, aceea va fi ultima competiţie la care voi participa", a declarat Usain Bolt pentru CBCSports.

Usain Bolt are în palmares nouă titluri olimpice obţinute la Beijing, Londra şi Rio de Janeiro.

Campionatele Mondiale din 2017 sunt programate în perioada 5-13 august, iar Bolt va participa la probele de 100 şi 200 de metri.

Bolt este considerat drept cel mai mare sprinter din toate timpurile. Poreclit "Fulgerul", Bolt este primul atlet din istorie care a reuşit să câştige trei medalii de aur consecutive la Jocurile Olimpice la probele de 100m, 200m şi 4X100 m.

VEZI PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT