• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Scandalul din atletism ia amploare. Rusia respinge acuzaţiile că a coordonat un adevărat sistem de dopaj la nivel naţional în care sunt implicaţi peste cinci mii de sportivi. Moscova consideră raportul Comisiei Internaţionale Antidoping drept o campanie de discreditare. Atleţilor ruşi le-ar putea fi interzisă participarea la competiţiile internaţionale.

Acuzațiile de dopaj din lumea atletismului vor face obiectul unei anchete globale coordonate de Interpol. Fostul președinte al Asociației Internaționale a Federațiilor de Atletism a fost deja acuzat că știa de practicile din Rusia. În schimb, ministrul Sportului din Rusia a atras atenția că țara sa nu stă mai rău decât alte state atunci când vine vorba de dopaj.

„Acestea nu sunt primele acuzații la adresa Rusiei și a sportului rus. Nu există dovezi obiective serioase. Este doar o încercare de a arunca o umbră asupra tuturor sporturilor din Rusia. Este inacceptabil”, a declarat Vitali Mutko.

Pe de altă parte, reprezentanții Comisiei Antidoping spun că nu doar Rusia are probleme. A mai fost dat și exemplul Kenyei.

„Este șocant! Și nu pentru ceea ce se întâmplă, ci pentru nivelul la care s-a ajuns”.

Un maratonist australian, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra, cere forului internaţional să îi acorde aurul, pentru că a fost depăşit de un atlet din Rusia.

”Este de-a dreptul şocant să aflu că omul care m-a învins la Londra, Serghei Kirdyapkin (foto), ar fi trebuit să fie suspendat din 2011, dar Federaţia Internaţională l-a lăsat să participe la Jocurile Olimpice”, a spus australianul Jared Tallent.

Rusia trebuie să răspundă oficial acuzațiilor până la sfârșitul săptămânii, atunci când urmează să fie fixate și sancțiunile.