• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Jocurile Olimpice de la Rio au devenit deja istorie, dar pentru Marian Oprea competiția din Brazilia a însemnat un moment care cu greu va putea fi depășit vreodată.

Cel mai titrat sportiv cu care s-a prezentat lotul de 22 de atleţi români calificaţi pentru Jocurile Olimpice de la Rio nu a prins nici măcar finala la triplusalt. Nici nu a mai fost vorba despre îndeplinirea baremului de 16:95 pentru intrarea în finală. deoarece Marian Oprea a depăşit pragul la toate cele trei sărituri.

La aproximativ o lună de la încheierea competiției majore, Marian Oprea a acceptat să vorbească, într-un interviu EXCLUSIV acordat Digi Sport, despre problemele pe care le-a întâmpinat în Brazilia.

”Am trăit cea mai mare dezamăgire din toată cariera mea. Nu știu dacă pot exprima cât de rău îmi pare, orice sportiv înțelege acest lucru. Să ai acces la o competiție atât de importantă, cu atât mai mult să știi că este ultima competiție de acest gen din cariera ta și să fii în imposibilitatea de a te desfășura”, ne-a spus Oprea.

Atletul a explicat concret cu ce probleme s-a confruntat și ce l-a împiedicat să prindă finala de la triplusalt.

”Am avut o criză, dureri de spate, exact înainte să fac deplasarea la Rio. Perioada de timp a fost destul de scurtă și nu au fost prea multe lucruri de făcut. Motiv pentru care în calificările de la Rio nu m-am putut desfășura aproape deloc.

Adică, nu am putut să efectuez nicio săritură, în niciun caz că am avut 3 sărituri depășite, asa cum s-a vehiculat”, a mai spus Oprea.

În ciuda acestor chestiuni, care l-au marcat pe viață, Oprea spune că nu regretă deloc faptul că a făcut deplasarea la Rio.

”Știam că era, probabil, ultima mea șansă și știam că trebuie să mi-o asum. Indiferent dacă aveam 0,01 șanse să particip, nu să fac un rezultat foarte bun, tot mi-aș fi asumat acest risc. Probabil, aș fi regretat toată viața dacă nu făceam deplasarea.

La cald, eram convins că n-o să mai calc pe stadion, dar în niciun caz n-o să-mi închei cariera în acest fel și n-o să-mi irosesc următorii doi ani.

Mă voi pregăti în continuare și cu siguranță ne mai vedem la concursuri”, a mai spus Oprea pentru Digi Sport.