• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Australianul Toby Price (KTM) a fost în final declarat câştigătorul la moto al etapei a 9-a a Raliului Dakar 2016, o buclă în jurul oraşului Belen (Argentina), întreruptă marţi din cauza temperaturilor foarte ridicate (37-40 grade Celsius în sectorul cronometrat) şi a numeroaselor dificultăţi de navigaţie întâlnite de concurenţi, şi îşi consolidează avansul în clasamentul general.

Românul Emanuel Gyenes (KTM) s-a clasat al 19-a, la 1h 06 min 23sec de câştigător. Marţi, cursa a fost întreruptă la moto la nivelul kilometrului 179 al specialei, care iniţial trebuia să aibă 285 km.

După ce a luat în considerare diferite soluţii, direcţiunea cursei a decis în final să reţină timpii realizaţi de motociclişti la sosirea iniţială a specialei - doar 10 dintre ei au atins-o înainte de întreruperea cursei - şi să atribuie restului plutonului un timp forfetar.

Price înregistrează astfel a 5-a victorie de etapă în această ediţie a Raliului Dakar, în 3h 26min 58sec, în faţa americanului Ricky Brabec (Honda), la 12min 29sec, şi a francezului Antoine Meo (KTM), la 13min 24sec.

În clasamentul general, Price are un avans de 28min 59sec faţă de slovacul Stefan Svitko (KTM) şi de 34min 01sec faţă de portughezul Paulo Concalves (Honda). Meo se află pe locul 5, la 42min 08sec. Emanuel Gyenes ocupă locul 19 la general, la 2h 41min 52sec de Price.

Miercuri, motocicletele au luat startul în etapa a 10-a, disputată între Fiambala şi La Rioja, în Argentina, cu o oră întârziere din cauza nivelului prea ridicat al râului pe care urmează să-l traverseze, iar speciala zilei a fost redusă cu circa 30 de km din acelaşi motiv.

Sursa foto: sportulsatmarean.ro
AGERPERS