• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

A fost spectacol total în finala Euroligii de baschet, câştigată pentru a şaptea oară în istorie de CSKA Moscova, la capătul unui meci în care s-a impus după prelungiri în faţa lui Fenerbahce, scor 101-96.

Bucuria a fost cu atât mai mare pentru antrenorul ruşilor, Dimitris Itoudis, care şi-a trecut în palmares primul trofeu după ce şi-a învins mentorul.

Emoţii uriaşe pentru antrenorul lui CSKA Moscova, aflat la primul trofeu in Euroligă. Dimitris Itoudis i-a condus pe ruşi în prima finală după o pauză de patru ani şi le-a adus primul titlu continental din 2008, după şi-a învins mentorul.

Grecul a fost secundul lui Zeliko Obradovic la Panathinaikos, timp de 13 ani. Antrenorul lui Fener are un palmares impresionant: a câștigat opt dintre zece finale jucate în Euroligă.

"L-am îmbrăţişat pe domnul Obradovic. E un om extraordinar, un antrenor fenomenal. I-am zis că o mare parte din merit îi aparţine lui, deşi nu e un moment bun acum, pentru că a pierdut. Nu aş fi fost aici dacă nu era el. E un lucru mare şi spun asta din adâncul inimii", a declarat Itoudis.

A doua cea mai titrată echipă din Euroligă, CSKA Moscova a ajuns la al şaptelea titlu şi s-a apropiat la două trofee de liderul all-time, Real Madrid.

"Tot ce pot să spun este că sunt foarte mândru de această echipă, sunt foarte mândru de băieţii aceia care au ajuns pentru prima oară în Final Four, apoi în finală şi au câştigat aurul. Au scris istorie, le-am spus că numele lor rămâne scris acolo", a spus antrenorul echipei din capitala Rusiei.

"Nu ştiam că trăieşti un sentiment atât de măreţ atunci când câştigi acest trofeu. Acum voi munci şi mai mult pentru a obţine alte trofee", a completat Milos Teodosic, unul dintre cei mai buni jucători ai proaspetei campioane a Europei.

Fenerbahce rămâne doar cu satisfacţia de a fi prima echipă din Turcia care a ajuns în ultimul act al competiţiei, după ce anul trecut s-a oprit în semifinale.