• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

BC Mureş a amânat deznodământul finalei Ligii Naţionale de baschet masculin, după 79 - 70 pe teren propriu cu CSMU Oradea. Meciul decisiv va avea loc pe terenul echipei pregătite Cristian Achim, joi, în direct la Digi Sport 2, de la ora 19:00.

Campioana României se va decide în meciul cinci al finalei Ligii Naţionale. BC Mureş a egalat la doi scorul general în duelul cu CSMU Oradea, după victoria în faţa propriilor suporteri.

Calificat la Jocurile Olimpice, înotătorul tîrg-mureşean Norbert Trandafir a fost cel care a oferit angajamentul de start. Gazdele au intrat în avantaj după primul sfert, cu 17 - 15. În actul secund, muntenegreanul Goran Martinic a fost singurul marcator din primele trei minute, iar BC Mureş s-a distanţat. A fost 43 - 29 la pauza mare, însă orădenii au redus din diferenţă în următoarele zece minute.

Cu americanul Sean Barnette în mare formă, marcator a 20 de puncte, oaspeţii s-au apropiat la cinci puncte pe final (63-58), dar victoria le-a revenit tîrg-mureşenilor, cu 79 - 70.

"Cum am mai spus-o de multe ori, este o finală foarte echilibrată. Din păcate, în meciul trei am comis nişte greşeli în debutul partidei, unde am primit 17 puncte pe tranziţie", a declarat la final Szaszgaspar Barnabas, antrenorul lui BC Mureş.

Meciul decisiv al finalei se va disputa la Oradea, joi, de la ora 19:00, în direct la Digi Sport 2.

 Sursa foto: bcmures.com/ foto: Csaba Toth