• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

"U" Cluj a dat lovitura pe terenul lui BC Mureş. Baschetbaliştii lui Mihai Silvăşan s-au impus cu 82-69, într-un meci în care Vlad Moldoveanu a marcat 27 de puncte.

BC Mureş rămâne fără victorie după trei meciuri disputate în Liga Naţională! Baschetbaliştii lui Barnabas Szaszagaspar nu au reuşit să se impună pe teren propriu în faţa lui "U" Cluj, una dintre pretendentele la titlu în acest sezon.

Mureşenii au dat însă o replică bună adversarilor, în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă şi a grevei pe care patru dintre jucători au făcut-o săptămâna trecută. Fără Alhaji Mohammed, care a refuzat să joace, gazdele au câştigat primul sfert cu 23-22. Experienţa clujenilor şi-a spus însă cuvântul, iar "studenţii" au câştigat, în final, cu 82-69.

"Au dovedit că sunt profesionişti şi ştiu să-şi facă treaba. Sunt mulţumit de cum a decurs meciul, cred că am controlat într-o bună măsură partida", a spus antrenoul lui "U", Mihai Silvăşan, completat de omologul de pe banca rivalilor, Barnabas Szaszgaspar: "Vreau să felicit echipa adversă, este o echipă valoroasă, care astăzi şi-a impus jocul. Plusul de experienţă şi-a spus cuvântul".

Transferat în această vară la Cluj, Vlad Moldoveanu a fost cel mai bun jucător al oaspeţilor, cu 27 de puncte marcate.

"Vlad Moldoveanu este un jucător foarte bun. Astazi a fost ziua lui, îl felicit, însă nu asta e important. Important e că meci de meci evoluăm bine", a mai spus Silvăşan.

În următoarea etapă, U Cluj va juca, pe teren propriu, cu BCMU Piteşti, sâmbătă, de la ora 17, în direct la Digi Sport 4.