• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

U-BT Cluj a suferit prima înfrângere în campionat, în 2017! Baschetbaliştii antrenaţi de Mihai Silvăşan au cedat, scor 69-78, în faţa ultimei clasate, BC Timişoara, în etapa a treia din Grupa 1-6.

Timişoara a produs marea surpriză în faza secundă a Ligii Naţionale, rezervată primelor şase clasate. Neînvins în ultimele nouă partide, liderul U-BT Cluj a terminat în avantaj doar primul sfert, după care timişorenii au controlat jocul.

Cu 26 de puncte, Mladen Jeremic a fost omul meciului pentru bănăţeni, care s-au impus cu 78-69 şi şi-au trecut în cont prima victorie din faza a doua a campionatului.

"Am avut un spirit foarte bun, mă bucur că am reuşit să revenim după două-trei meciuri mai puţin fericite. Important a fost nivelul de combativitate, am reuşit să nu mai cedăm atâtea recuperări defensive şi să băgăm mingea în coş în momente importante", a spus antrenorul bănăţenilor, Tudor Costescu.

"Poate e bine venită această înfrângere, un duş rece. Scopul nostru, cu siguranţă, rămâne acelaşi, şi anume să câştigăm fiecare meci în care intrăm, să jucăm un baschet de calitate şi, evident, să câştigăm titlul. Nu se schimbă obiectivele noastre după un singur meci", a declarat tehnicianul liderului, Mihai Silvăşan.

Clujenii rămân pe prima poziţie în Liga Naţională, dar mai au un avans de doar 3 puncte faţă de CSU Sibiu. Primele două clasate au derby etapa viitoare, miercuri, de la ora 17.00, în direct la Digi Sport 4.

Tot atunci, Timişoara se deplasează la Bucureşti, pentru duelul cu Steaua.