• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

CSKA Moscova a câştigat Euroliga masculină de baschet, după o așteptare de 8 ani. ÎN DIRECT la Digi Sport 2, ruşii s-au impus cu 101-96 în faţa turcilor de la Fenerbahce. Pentru a doua oară în istorie, finala a fost decisă după prelungiri. Prima dată s-a întâmplat în 2014, atunci când israelienii de la Maccabi Tel Aviv au trecut de Real Madrid cu 98 la 86.

CSKA Moscova a câştigat pentru a şaptea oară în istorie Euroliga masculină de baschet. Calificaţi pentru a 13-a oară în ultimul act, ruşii au fost prea puternici pentru turcii de la Fenerbahce, asta deși au avut nevoie de prelungiri și au irosit un avantaj de 22 de puncte.

În ciuda unei evoluţii foarte bune a italianului Luigi Datome, marcator a opt puncte în primele zece minute, CSKA a terminat sfertul de debut în avantaj, 22-20. Actul secund a fost la discreţia ruşilor, care au intrat la pauza mare cu un avans de 20 de puncte, iar soarta finalei părea decisă.

Fenerbahce a revenit incredibil în meci. Turcii au câștigat sfertul 3 cu 23-19, iar în sfertul patru au marcat 30 de puncte, tot atât de multe cât reușiseră în toată prima repriză. Finalul a fost incendiar. Dixon a reuşit egalarea, iar Sloukas i-a dus în avantaj pe turci, dar Khryapa a trimis meciul în prelungiri, după ratarea lui De Colo din spatele liniei de 3 puncte.

VIDEO CU REZUMATUL PARTIDEI

În prelungiri, emoţiile nu au lipsit, dar CSKA Moscova a reuşit să se impună, cu 101-96. Cu 22 de puncte, plus două recuperări şi şapte pase decisive, Nando De Colo a fost cel mai bun marcator al finalei. Francezul care a fost votat și MVP-ul Euroligii în acest an s-a ridicat la nivelul așteptărilor și a reușit în total 52 de puncte în cele două partide din Final Four, record absolut al competiției. Fostul jucător al lui San Antonio Spurs a fost desemnat și MVP-ul Final Four-ului de la Berlin.

VIDEO CU FESTIVITATEA DE PREMIERE