• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

CSM Ploieşti a câştigat turneul de promovare în Liga Naţională de baschet masculin, după victoria cu Olimpic Baia Mare, scor 85-79. Ambele echipe îşi câştigaseră deja locul în primul eşalon.

Deja promovate în Liga Naţională, CSM Ploieşti şi Olimpic Baia Mare au oferit un meci spectaculos în ultima zi a turneului de promovare.

Maramureşenii au condus cu un punct după primul sfert, dar gazdele competiţiei au avut şase puncte avans la pauza mare. Diferenţa a fost minimă înaintea ultimului sfert, dar CSM Ploieşti a dominat finalul şi s-a impus cu 85-79.

Oraşul Ploieşti are din nou echipă în Liga Naţională, la un an de la desfiinţarea lui CSU Asesoft.

"Mă bucur nespus pentru aceşti copii, pe care îi iubesc. Efectiv, e o încântare să stai să îi vezi la lucru şi să stai să îi vezi jucând.

"Trebuie să ne mişcăm repede în ceea ce priveşte achiziţiile, dar, în acelaşi timp, am creionat în cap cam ceea ce ne-am dori", a declarat preşedintele ploieştenilor, Cătălin Burlacu.

Politehnica Iaşi - Timba Timişoara 83-101

În duelul învinselor din primele două zile, Timba Timişoara a trecut de Politehnica Iaşi. Moldovenii au avut un avans de şase puncte după primul sfert şi de doar unul la pauza mare, însă bănăţenii au întors fără probleme rezultatul. S-a terminat 101-83 pentru Timba Timişoara, care va juca pentru al doilea an la rând în liga secundă.

Sursa foto: csmploiesti.ro