• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FIBA Europe a suspendat, vineri, 14 federaţii naţionale, astfel că echipele din aceste ţări nu vor putea participa la Campionatul European din 2017, competiţie printre gazdele căreia se află şi România.

Federația Internațională de Baschet din Europa a sancționat federațiile din 14 țări cu excluderea de la Eurobasket 2017. Motivul? Conflictul dintre FIBA Europe și Euroleague. Organismul federal dorea înființarea unei noi competiții inter-cluburi, FIBA Champions League, dar multe dintre acestea au dorit să continue să joace în Euroligă.

FIBA a trimis o scrisoare tuturor celor 14 federații, Spania, Serbia, Croația, Turcia, Rusia, Lituania, Grecia, Italia, Israel, Muntenegru, Bosnia, Slovenia, Macedonia și Polonia, în care avertizează că sancțiunea se va extinde asupra tuturor competițiilor, deși momentan FIBA Europe încă nu a obținut acordul federației mondiale pentru a suspenda cele 14 naționale și de la Mondiale și de la Jocurile Olimpice de la Rio.

Conflictul dintre FIBA Europe și Euroligă datează din anul 2000, când s-a creat competiția inter-cluburi continentală. Euroliga este o competiție privată, independentă de FIBA, în care concurează 24 de cluburi.

În 2015, odată cu anunțul făcut de FIBA că va reînființa o Ligă a Campionilor, Euroliga a anunțat la rândul său un nou format al competiției proprii, care garantează prezența celor mai bune 16 cluburi europene, între care Barcelona, Real Madrid, Fenerbahce sau Olympiakos, printre altele.

Unele federații, precum Franța și Germania, au decis să participe în competiția organizată de FIBA, astfel că ele au scăpat de suspendarea de la Campionatul European de anul viitor.