• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Jermaine Marshall nu reprezintă un nume important nici pentru fanii înfocați ai baschetului, cu atât mai puțin pentru cei care urmăresc ocazional acest sport, dar isprava americanului din weekend-ul precedent cu siguranță i-a crescut notorietatea în rândul iubitorilor sportului.

Baschetbalistul american legitimat la Nea Kifisia a marcat un autocoș în ultima secundă din prelungirele unei partide, iar reușita a dus la eliminarea echipei sale din lupta pentru titlu in Grecia.

Sferturile de finală ale play-off-ului din campionatul grec de baschet le-au adus față în față pe Aris Salonic și Nea Kifisia, seria jucându-se după sistemul cel mai bun din 3 partide. Aris a câștigat primul meci, pe propriul teren, iar a doua dispută a avut loc în sala celor de la Nea Kifisia. Duelul a ajuns în prelungiri, iar cu doar câteva secunde înainte de final gazdele conduceau cu 95-93.

Cei de la Aris au ratat o aruncare liberă, unul din jucătorii gazdelor a recuperat și i-a pasat apoi lui Marshall. Rămas singur sub propriul panou, americanul nu a avut nicio ezitare și a trimis mingea în coș spre stupoarea fanilor și a coechipierilor, dar în uralele jucătorilor adverși. Partida a intrat apoi în a doua repriză de prelungiri, iar baschetbaliștii gazdelor au căzut definitiv. Aris s-a impus cu 108 la 105 și s-a calificat mai departe.