• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Federaţia Română de Baschet a anunţat, luni, că încasările din biletele vândute la meciul pe care reprezentativa feminină de baschet a României îl va disputa cu Bosnia-Herţegovina, în cadrul preliminariilor EuroBasket Women 2017, vor fi donate victimelor tragediei din clubul Colectiv.

Chiar în dimineața zilei de luni, bilanțul persoanelor decedate în urma incendiului de pe 30 octombrie a ajuns la 56, după ce încă o tânără a încetat din viață, la spitalul Sfântul Ioan.

Meciul cu Bosnia-Herțegovina va fi primul jucat de România în cadrul Grupei H a preliminariilor Eurobasket Women 2017 și se va disputa sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Pentru acest meci, antrenorul principal al României, Miroslav Popov, a convocat în cantonamentul de pregătire de la Cluj-Napoca un lot lărgit format din 17 sportive:

Annemarie Părău (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe), Gabriela Cursaru (ChemCats Chemnitz), Ana Ferariu (Olimpia CSU Brasov), Ancuţa Stoenescu (UVG ICIM Arad), Sonia Ursu (CSU Alba Iulia), Romina Filip (CS Phoenix Galati), Flavia Ferenczi (Universitatea Cluj-Napoca), Gabriela Irimia (Olimpia CSU Brasov), Andreea Olah (CS Municipal Targoviste), Gabriela Mărginean (Perfumerias Avenida Salamanca), Claudia Pop (Gernika Bizkaia), Anca Şipoş (Montbrison Feminines BC), Adina Stoiedin (Spirou Monceau Charleroi), Florina Paşcalău (Fila San Martino di Lupari), Elisabeth Pavel (TSV 1880 Wasserburg), Alina Crăciun (Union Sportive La Glacerie) şi Hanna Demeter (Phoenix Galati).

Tichetele de intrare au preţ unic, 10 lei, şi se pot achiziţiona de la casele Sălii Polivalente din Cluj, precum şi online de pe site-ul polivalentacluj.ro.

Echipa naţională de baschet feminin a României face parte din Grupa H, alături de Turcia, Israel şi Bosnia-Herţegovina. Conform criteriilor de calificare, ocupantele primei poziţii din fiecare dintre cele nouă grupe, precum şi cele mai bune şase echipe clasate pe locurile doi, vor obţine calificarea la Eurobasket Women 2017.

În ziua anunțului făcut de Federația de Baschet, echipa națională de fotbal a României a prezentat tricourile pe care jucătorii le vor purta marți, la meciul amical cu Italia, care va avea loc la Bologna. Numerele de pe spatele și pieptul acestora sunt inscripționate cu numele tuturor victimelor care și-au pierdut viața în incendiul din Colectiv.

Sursa foto: frbaschet.ro