• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Golden State Warriors, campioana en titre a NBA, a doborât recordul vechi de 20 de ani al echipei Chicago Bulls, înregistrând cea de 73-a sa victorie a sezonului în liga profesionistă nord-americană de baschet, miercuri, în partida cu Memphis Grizzlies, formaţie în faţa căreia s-a impus cu scorul de 125-104. 

Warriors, marea favorită la propria succesiune, a suferit doar nouă înfrângeri de la startul sezonului 2015-2016, la finele lunii octombrie, performanţă nereuşită de nicio altă grupare în istoria NBA. 

Precedentul record (72 de victorii), pe care Golden State l-a egalat duminică, în partida cu San Antonio Spurs (92-86), a fost stabilit de "echipa de aur" a lui Chicago Bulls în sezonul 1995-1996, care îl avea în rândurile sale pe legendarul Michael "Air" Jordan, considerat cel mai bun baschetbalist din istorie. 

Marele artizan al celei de-a 73-a victorii a "războinicilor" a fost, aşa cum s-a întâmplat de multe ori pe parcursul acestui sezon, starul Stephen Curry, care a marcat un total de 48 de puncte, 20 dintre ele în primul sfert al meciului cu Grizzlies. 

Curry, cel mai bun jucător al sezonului 2014-2015, favorit să-şi păstreze trofeul de Most Valuable Player (MVP), a reuşit 10 coşuri de trei puncte, ducându-şi totalul sezonului la 402 aruncări reuşite, un nou record. 

Golden State Warriors a realizat un impresionant sezon regulat, în cursul căruia a reuşit mai multe recorduri, între care cel mai mare număr de victorii în deplasare (34) sau cel mai bun debut de sezon din istorie (24 de victorii consecutive). 

În primul tur al play-off-ului NBA, care va debuta sâmbătă, Warriors o va înfrunta pe Houston Rockets, echipă care s-a clasat pe poziţia a opta în Conferinţa de Vest şi pe care a învins-o anul trecut în finala conferinţei (4 victorii la 1). 

Agerpres