• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Golden State Warriors este noua campioană a NBA, după ce a trecut categoric în finală, 4-1, de deţinătoarea trofeului, Cleveland Cavaliers.

Warriors s-a impus pe teren propriu în al cincilea meci al finalei cu scorul de 129-120 şi a cucerit al cincilea titlu NBA din istorie, al doilea din ultimii trei ani.

Kevin Durant a reuşit 39 de puncte pentru învingători, iar Stephen Curry a contribuit cu 34 puncte, 10 pase decisive şi şase recuperări.

LeBron James a marcat cele mai multe puncte de pe teren, cu 41 puncte, 13 recuperări şi opt pase decisive, însă nu a putut împiedica eşecul echipei sale.

Gruparea din Oakland s-a revanşat în faţa lui Cleveland după eşecul suferit în finala ediţiei de anul trecut a NBA (4-3 pentru Cavaliers). A fost a treia finală consecutivă între cele două echipe, o premieră în istoria NBA.

Golden State Warriors încheie play-off-ul ediţiei 2017 a NBA cu un bilanţ impresionant de 16 succese şi o singură înfrângere.

MVP-ul finalei a fost desemnat Kevin Durant, jucător care a sosit la Golden State înaintea acestui sezon şi care a reuşit o medie de 35,2 puncte în cele cinci meciuri cu Cleveland. 

Pentru superstarul lui Cavaliers, LeBron James, aceasta a fost a cincea finală pierdută în opt participări. LeBron are trei titluri, în 2012, 2013 şi 2016.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT