• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Noua campioană din NBA, Golden State Warriors, nu va merge la Casa Albă, acolo unde preşedintele SUA primeşte anual vizita câştigătoarei ligii profesioniste nord-americane de baschet, a anunţat presa de peste Ocean.

Jucătorii ar fi decis în unanimitate să refuze invitaţia lui Donald Trump, în semn de protest faţă de declaraţiile cu caracter rasist ale acestuia din campania electorală.

Golden State nu a confirmat informaţia, învocând că nu a fost încă invitată la Casa Albă de Donald Trump.

"Întrebarea mi-a fost pusă în urmă cu câteva luni şi, chiar dacă era ipotetică, am răspuns că nu voi merge dacă ar fi să câştigăm titlul, iar acum simt acelaşi lucru", a dezvăluit unul dintre starurile celor de la Warriors, Stephen Curry.

"Eu sunt sigur că este o discuţie pe care o vom avea între noi... Nu vom umbri ce am realizat în acest sezon... Ne vom comporta de o manieră responsabilă şi vom face ce este de făcut, individual sau în grup", a completat Curry.

În urmă cu doi ani, după câştigarea precedentului lor titlu, baschetbaliştii lui Warriors au acceptat invitaţia trimisă de preşedintele Barack Obama, sărbătorind victoria la Casa Albă împreună cu preşedintele de atunci al SUA.

În luna februarie a acestui an, echipa de fotbal american New England Patriots, câştigătoarea Super Bowl, a declinat şi ea invitaţia de la Casa Albă, din motive politice.

Spre deosebire de Barack Obama, mare fan al lui Chicago Bulls şi un practicant al baschetului, Donald Trump preferă terenurile de golf mai degrabă decât sălile din NBA.

Donald Trump a fost criticat dur după alegerea sa ca preşedinte al SUA de către antrenorul lui Golden State, Steve Kerr, şi starul echipei din Oakland, Stephen Curry.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT