• Finala Cupei României: Astra - Voluntari sâmbătă, 27 mai, (Digi Sport 2), ora 20:45
  • Finala Cupei Angliei şi finala Cupei Spaniei: Arsenal - Chelsea (Digi Sport 1), sâmbătă, 27 mai, ora 19:30, Barcelona - Alaves (pe Digi Sport 1), ora 22:30

Echipa de baschet Cleveland Cavaliers a câştigat pentru prima dată în istoria sa titlul de campioană în NBA (liga profesionistă nord-americană) după ce a obţinut cea de-a patra victorie, duminică seara, contra formaţiei Golden State Warriors.

Conduşi exemplar în joc de LeBron James, Cleveland a învins în meciul decisiv cu 93-89.

În meciul 7 al finalei, cel decisiv, LeBron James & Co s-au impus în fieful adversarei. Noua deţinătoare a trofeului în campionatului nord-american de baschet a devenit şi prima echipă în istoria întrecerii care a întors scorul la general de la 3-1.

Cleveland şi-a luat astfel şi revanşa după finala pierdută în sezonul trecut, tot cu Golden State, 4-2 la general.

Oraşul american Cleveland jubilează din nou. După 52 de ani a obţinut un nou titlu important, după cel obţinut de Browns în NFL. Fără îndoială eroul acestui imens succes este LeBron James (31 ani), jucătorul care în urmă cu 2 ani, la ”înregimentarea” în trupa lui Cavaliers, promitea fanilor câştigarea trofeului în NBA. Şi s-a ţinut de cuvânt.

În meciul 7, LeBronJames a marcat 27 de puncte, dar a reuşit în acelaşi timp 11 pase decisive şi 11 recuperări. În meciurile 5-6, când Cleveland a întors finala, starul celor de la Cavaliers a avut cifre chiar şi mai bune, la sfârşitul ambelor meciuri ieşind cu câte 41 de puncte! În meciul 5 a reuşit şi 16 recuperări.

LeBron James a ajuns la 3 titluri câştigate în NBA. Primele două au fost obţinute sub tricoul lui Miami, în 2012 şi 2013. Baschetbalistul american este şi dublu campion olimpic, în 2008 şi 2012.