• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Logo-ul Eurobasket 2017, o construcţie lungă de 16 metri, a fost amplasat pe un bulevard central din Cluj-Napoca, oraşul care va găzdui anul viitor meciurile unei grupe din competiţie.

Ceremonii similare au avut loc în aceeaşi zi la Helsinki, Tel Aviv şi Istanbul, celelalte gazde ale Campionatului European.

Cele patru logo-uri au fost amplasate în această zi pentru a marca faptul că a mai rămas fix un an până la debutul turneului final continental.

Logo-ul Eurobasket, colorat în mov şi turcoaz, a fost amplasat pe Bulevardul Eroilor sub forma unui hashtag (#Eurobasket2017), iar construcţia va rămâne timp de un an în acea zonă.

La ceremonie au participat primarul Clujului, Emil Boc, preşedintele FR Baschet, Horia Păun, antrenorul naţionalei masculine a României, Marcel Ţenter, şi Petre Brănişteanu, unul din componenţii reprezentativei care a jucat ultima dată la un Campionat European, în urmă cu 30 de ani.

Va fi cel mai mare eveniment sportiv organizat în România în ultimii 30 de ani. Am venit la Cluj pentru că ne permite infrastructura, dar şi pentru că baschetul este iubit în oraş. De acum sunt fix 365 de zile până la primul meci de la Eurobasket, iar această construcţie marchează acest lucru”, a declarat şeful Federaţiei de Baschet, Horia Păun.

Vrem ca România să arate bine la aceste Europene. Ne închipuim cum e la acele înălţimi, încă nu ştim, dar sperăm să vă răsplătim cu o calificare mai departe", e obiectivul lui Ţenter.

Naţionala României este calificată direct la turneul final, programat între 31 august şi 17 septembrie 2017.