• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Moment istoric în Staples Center, din Los Angeles. În vârstă de 37 de ani, Kobe Bryant şi-a luat la revedere de la cariera de sportiv cu un nou record.

Kobe Bryant a reuşit 60 de puncte în meciul cu Utah Jazz, cel mai bun punctaj al unui baschetbalist în meciul de retragere, din istoria NBA. Bryant a doborât cu această ocazie recordul personal din acest sezon, 38 puncte, şi a oferit echipei sale, Los Angeles Lakers, cea de-a 17-a victorie a sezonului, 101-96.

Cinci titluri de campion cu Lakers, 18 selecţii și 4 titluri de MVP în All Star Game, unul de cel mai bun jucător al sezonului regulat din NBA, un meci cu 81 de puncte înscrise, acestea sunt doar câteva cifre dintr-o carieră de excepție.

Draftat de Charlotte Hornets încă din liceu, în 1996, Kobe Bryant a ajuns imediat la Los Angeles Lakers. Un an mai târziu, el a câştigat concursul de slam-dunk, pentru ca, la al doilea sezon în NBA, să bifeze prima apariție în All Star Game.

Devenit rapid unul dintre cei mai iubiţi jucători din Liga profesionistă nord-americană de baschet, Bryant a fost singurul jucător din NBA care a îmbrăcat tricoul aceleiaşi echipe timp de 20 de sezoane consecutiv.

Cel mai bun marcator din istoria lui Los Angeles Lakers, cu 33.583 de puncte în cele 1.566 de meciuri, Kobe este al treilea în ierarhia marcatorilor all time din NBA, după Kareem Abdul-Jabbar și Karl Malone.

Bryant și-a făcut datoria și la națională, după ce a cucerit de două ori titlul olimpic cu Statele Unite, în 2008 și 2012.