• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Naţionala de baschet primeşte întăriri din Statele Unite, înainte de debutul la Campionatul European, care va fi găzduit şi de Cluj. Trei jucători americani aşteaptă naturalizarea, iar în staff a venit deja un specialist din NBA.

Naţionala de baschet se pregăteşte pentru Campionatul European de Baschet, care va debuta pe 1 septembrie. Grupa tricolorilor va fi găzduită la Cluj şi are nume grele: Spania, deţinătoarea trofeului, dubla medaliată cu bronz Croaţia, fosta campioană Ungaria, Cehia şi Muntenegru. Muntenegru şi Ungaria sunt cei mai accesibili adversari ai tricolorilor. Până la competitie vor fi naturalizaţi americanii DJ Cooper, Scottie Wilbekin şi Giordan Watson.

Până atunci, alături de naţionala condusă de Marcel Ţenter a venit Scott Simpson, cel care a încheiat ultimul sezon de NBA în staff-ul lui New York Knicks. Noul consultant al naţionalei a fost recomandat de actualul vicepreşedinte al FR Baschet, Ghiţă Mureşan.

"Tocmai am încheiat al 10-lea meu an în NBA şi am avut sezoane de succes până acum. Este o onoare să fiu aici în această vară" a declarat Scott Simpson, consultantul FR Baschet.

Naţionala trage tare până la debutul la Euro. Tricolorii speră la un loc în primele 4 în grupa C, care să le asigure prezenţa în optimi. "Nu poți să joci la cel mai înalt nivel dacă nu joci cu echipele acel nivel. Pentru noi este foarte bine că trebuie să ne lovim de acest zid" a declarat Marcel Țenter, selecționerul României.

"Țelul nostru este ca zi de zi să creștem și atunci când începe campionatul să puntem si fim pregătiți să oferim o replică bună tuturor" a completat Andrei Mandache.