• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Gregg Popovich este unul dintre cei mai mari antrenori din istoria NBA-ului și un personaj aparte în rândul iubitorilor baschetului. Perceput în multe rânduri ca un tip rigid și cu un simț aparte al umorului, "Pop" este însă și un om foarte generos. A simțit asta o chelneriță din Memphis, unde antrenorul lui San Antonio Spurs a lăsat un bacșiș mai mult decât generos.

San Antonio Spurs tocmai ce a eliminat pe Memphis Grizzlies (4-2) în primul tur al play-off-ului din Conferința de Vest a ligii nord-americane de baschet. Victorioasă în primele două meciuri pe propriul teren, Spurs a mers în Memphis pentru următoarele două partide. După ce echipa sa pierdut meciul 3, antrenorul texanilor, mare iubitor de vinuri, a decis să se relaxeze alături de câțiva prieteni la un restaurant.

Popovich și amicii săi au făcut consumație de puțin peste 800 de dolari, însă antrenorul formației a decis să lase un bacșiș uriaș, mulțumit probabil de serviciile oferite de restaurantul renumit pentru vinurile sale. Astfel, antrenorul lui San Antonio i-a lăsat chelneriței nu mai puțin de 5.000 de dolari bacșiș.

Cu Gregg Popovich antrenor, San Antonio Spurs a câştigat cinci titluri în NBA, ultimul fiind cel din 2014. Popovich este unul din cei 9 antrenori care a atins pragul de 1.000 de victorii în NBA. El şi fostul antrenor al echipei Utah Jazz, Jerry Sloan, sunt singurii care au atins această cifră cu aceeaşi echipă.