• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

SCMU Craiova a ajuns între cele mai bune opt echipe din Cupa României. Baschetbaliştii olteni s-au impus din nou în faţa lui BCMU Piteşti, şi pe teren propriu.

Oltenii au ajuns în sferturile Cupei României după o nouă victorie în faţa lui BCMU Piteşti. În Bănie, oaspeţii au avut însă un debut excelent de partidă, după eşecul la patru puncte din tur. Oltenii nu au reuşit să înscrie timp de mai bine de cinci minute, iar BCMU Piteşti a condus cu 11-0, spre nemulţumirea antrenorului gazdelor. ”Ascultaţi! Credeaţi că va fi uşor? Aţi ratat aruncări uşoare şi aţi devenit confuzi. Jucaţi toţi la fel! Am schimbat apărarea. Nu vă pot înlocui pe toţi pentru că nu faceţi bine faza de apărare”, a strigat Vladimir Vuksanovic, antrenorul lui SCMU Craiova.

Gazdele au încheiat primul sfert cu un deficit de opt puncte, în timp ce la pauza mare au fost conduse cu 34-27. Actul al treilea a adus revenirea oltenilor, iar scorul a fost egal înaintea ultimelor zece minute. Jucătorii pregătiţi de Vladimir Vuksanovic, printre care s-a numărat şi ultima achiziţie, Barîş Aktaş, au dictat ritmul pe final şi s-au impus cu 81-74.

”Am muncit ca echipă, toți am dat toată energia, cât am putut să facem și ne-am calificat. Asta contează, nu cine a jucat bine și cine ce a făcut. Contează că am calificat și mergem spre final-four. Mai avem încă un meci”, a spus Barîş Aktaş. ”Cred că am jucat greșit acel avantaj, acele minute, pur și simplu le-am făcut cadou o serie întreagă de mingi, am atacat mult prea repede”, a spus la final și Hristu Şapera, antrenorul de la BCMU Piteşti.

Americanul Jamar Abrams a reuşit 16 puncte pentru SCMU Craiova, însă cel mai bun marcator al partidei a fost croatul lui BCMU Piteşti, Tomislav Gabric, cu 18puncte. 

Embed: