• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cu primul titlu din istoria echipei, baschetbaliştii de la CSM Oradea au încheiat un sezon de vis. Până acum, bihorenii mai aveau un loc trei, obţinut în 2013, şi titlul de vicecampioni, un an mai târziu. Căpitanul William Franklin a ridicat trofeul şi nu s-a putut despărţi prea uşor de el.

"Am aşteptat acest moment de foarte mult timp. Este trofeul tuturor, dar îl ţin pentru mine", a spus Franklin.

"În acest moment, mă simt ca în Paradis. Nu ştiu cum voi sărbători, dar, cu siguranţă, mă voi distra", a spus şi Martin Zeno.

"Făceam o glumă, atunci când am venit în Divizia A am zis Doamne, dă-mi o medalie! Mi-a dat bronz. Doamne, mai dă-mi o medalie! Mi-a dat argint! Doamne, te rog eu, dă-mi aurul! Zic, Doamne, dă-mi aurul! Şi mi-a dat aurul!", a completat Rareş Paşca.

Campionii le-au dedicat trofeul suporterilor care au umplut Sala Sporturilor Antonio Alexe, dar şi fanilor care au urmărit meciul în Piaţa Unirii din Oradea.

Embed:

"Cea mai importantă victorie pe care am obţinut-o este acest public minunat, pentru că, vă aduc aminte, am început cu 20 de oameni în sală şi uitaţi ce se întâmplă acum", a spus şi Cristian Achim.

Campioană în premieră, CSMU Oradea va putea participa în Basketball Champions League. Momentan, 69 de echipe din 19 ţări s-au înscris în noua competiţie FIBA.

Embed: