• Tenis, Thailanda: Simona Halep - Johanna Konta (sâmbătă, ora 13:00, Digi Sport 2) 
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost prins în Belgrad, în noaptea de joi spre vineri, şi urmează să fie adus în zilele următoare în ţară, de unde dispăruse în luna decembrie, anunţă Digi 24.

Drumul spre cariera de om politic i-a fost, însă, facilitată de succesul din afaceri, dar, mai ales, de cel din sport. Ghiţă a fost omul care a transformat echipa de baschet Asesoft Ploieşti în principala forţă pe plan intern. Mai mult decât atât, prahovenii au reuşit să câştige şi singurul trofeu european din istoria acestui sport în România.

Ascensiunea lui Asesoft în baschetul românesc a început în 2002, când, la doar patru ani de la înfiinţare, echipa a promovat în prima ligă. În 2004, ploieştenii câştigau deja primul lor titlu şi începeau o hegemonie de peste un deceniu.

Până în 2015, atunci când Ghiţă a renunţat la finanţarea echipei, din cauza problemelor cu legea, Asesoft nu a pierdut titlul decât o dată, în sezonul 2010/11, când campioană a fost U Cluj.

În această perioadă, în care nume importante precum Antonio Alexe, Virgil Căruţaşu, Sasa Ocokoljic, Nikola Bulatovic, Cătălin Burlacu, Paul Helcioiu sau Marius Runkauskas au jucat pentru ploieşteni, Asesoft a cucerit şi 6 Cupe ale României, însă apogeul l-a reprezentat succesul din FIBA EuroCup Challenge.

În sezonul 2004/05, cu o echipă din care făceau parte Cătălin Burlacu, Nikola Bulatovic, Vladimir Kuzmanovic, Paul Helcioiu, Antonio Alexe, Levente Szijarto sau Sasa Ocokoljic, Asesoft câştiga finala cu Lokomotiv Rostov, actuala Lokomotiv-Kuban, şi aducea primul şi singurul trofeu european al baschetului românesc.

În cei 16 ani în care a finanţat echipa, Sebastian Ghiţă a investit nu mai puţin de 15 milioane de euro, iar rezultatele au fost pe măsură.