• Cupa României, semifinale, tur: Astra - ACS Poli Timișoara e marți, de la ora 20:00, în direct pe Digi Sport 1
  • Liga 1, Play-Off, etapa a 7-a: FCSB-Viitorul, luni, pe Digi Sport 1, de la ora 20:30

BC Mureş s-a impus în primul meci al semifinalei Ligii Naţionale, cu Steaua. Vicecampioana României la baschet a câştigat la Bucureşti cu 90-71. Meciul doi va avea loc tot pe terenul roş-albaştrilor, vineri, de la ora 18:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 3.

BC Mureş a reuşit supriza în primul meci al semifinalei cu Steaua şi a făcut scor în Sala Polivalentă din Bucureşti. Mureşenii şi-a asigurat un avans de 14 puncte după primele sferturi, iar steliştii s-au ridicat la acelaşi nivel doar în sfertul trei, când au reuşit să şi egaleze, scor 55-55.

Din acel moment, roş-albaştrii nu au mai avut replică pentru BC Mureş, care s-a impus la 19 puncte diferenţă, scor 90-71.

"Slavă Domnului că am câştigat, am încercat multe aruncări de la trei puncte, am fost tari în defensivă, toată echipa s-a mişcat bine, trebuie să menţinem ritmul şi să dăm totul în meciul următor", a declarat Goran Martinic.

"Ştiam că va fi un meci greu la ei acasă, aveau avantaj, dar de la început ne-am luptat să ne impunem ritmul şi am controlat tot jocul", a completat Goran Gajovic.

De cealaltă parte, stelistul Porter Troupe a spus: "Am început slab, ei au avut un prim sfert bun, iar noi nu. Am încercat să revenim, dar diferenţa a fost prea mare".

Cu 21 de puncte şi 10 pase decisive, Martinic a fost cel mai jucător al învingătorilor. De la Steaua s-a remarcat Troupe, autor a 18 puncte.

Meciul doi este programat vineri, tot la Bucureşti, şi va fi ÎN DIRECT la Digi Sport 3, de la ora 18:00. În finală se califică echipa care obţine prima trei victorii.