• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Pentru a deveni campioni, baschetbaliştii stelişti nu mai au voie să facă vreun pas greşit în finala Ligii Naţionale. Americanul David Dudzinski speră să-şi aniverseze ziua de naştere cu o victorie în faţa lui U-BT Cluj, în partida care va fi ÎN DIRECT la Digi Sport 2, azi, de la ora 20:00.

Dudzinski împlineşte 25 de ani chiar în ziua meciului trei al finalei dintre Steaua şi U-BT Cluj. Americanul speră ca prima întâlnire de acasă să aducă şi prima victorie a roş-albaştrilor.

"Vineri este ziua mea, aşa că ar fi extraordinar pentru mine să câştig. După ce obţinem un succes, orice se poate întâmpla. Putem câştiga trei meciuri. Cu siguranţă putem face acest lucru.

Cam acesta este motivul pentru care am vrut să vin la Steaua, să am ocazia să lupt pentru un titlu. Chiar dacă suntem conduşi cu 2-0, încă avem şansa de a-l câştiga. Ar însemna totul pentru mine", a spus Dudzninski.

Jucătorul american a venit la Steaua vara trecută, după ce a câştigat Liga Baltică alături de lituanienii de la Siauliai.

De 26 de ani aşteaptă Steaua titlul cu numărul 22, iar pentru a întoarce scorul de 0-2 de la general, conducerea bucureştenilor a făcut apel la sprijinul fanilor.

Pentru că biletele au fost deja epuizate, a fost montat un ecran gigant în parcarea Sălii "Mihai Viteazul", iar susţinătorii Stelei sunt aşteptaţi să vină îmbrăcaţi în alb. Cinci sute de locuri are sala în care va avea loc meciul.

"În play-off, fanii noştri au fost extraordinari şi sper că vor continua să fie aşa, pentru că în acest moment aceasta poate fi cheia, diferenţa dintre cele două echipe, avantajul terenului de acasă", a spus americanul Morris Curry.

Învingătoare în cele două meciuri disputate în propria arenă, U-BT Cluj mai are nevoie de un singur succes pentru a deveni campioană.

"Unele lucruri pe care nu le putem controla nu au fost de partea noastră. Trebuie să continuăm să luptăm şi să încercăm să fructificăm avantajul terenului propriu. E tot ce putem face acum", a precizat Curry.

Meciul trei al finalei Ligii Naţionale, Steaua - U-BT Cluj se va disputa vineri, de la ora 20:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2.