• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

După locul 4 în sezonul trecut, Steaua a terminat ediţia 2015/16 a Ligii Naţionale de baschet masculin pe poziţia a treia. În al doilea meci din finala mică a campionatului, împotriva lui U Cluj, roş-albaştrii s-au impus cu 63-61 în deplasare.

Învinşi în prima partidă la Bucureşti, scor 75-81, ardelenii au început bine pe teren propriu şi au încheiat primul sfert în avantaj, scor 17-15.

Cu Amis în mare formă (18 puncte, 7 recuperări), oaspeţii au revenit şi au condus la pauza mare la diferenţă de trei puncte.

În continuare, s-a jucat pe contre. Clujul a trecut din nou la controlul partidei, desprinzându-se la cinci puncte, scor 40-35 în sfertul trei, dar finalul le-a fost favorabil bucureştenilor.

S-a terminat 63-61 pentru Steaua, care a rezolvat astfel soarta duelului pentru locul 3 în Liga Naţională în minimum de meciuri.

De la învingători, în afară de Amis, s-a mai remarcat Marinovic (11 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive), în timp ce Cătălin Baciu (16 puncte, 8 recuperări) şi Adamovic (12 puncte, 9 pase decisive) au fost cei mai buni oameni ai clujenilor.

"Până la urmă, trebuie să ne uităm la partea plină a paharului şi trebuie să ne bucure într-un fel faptul că am dat dovadă de caracter şi am luptat până la capăt", a declarat căpitanul roş-albaştrilor, Mihai Paul.

"Din păcate, nu am reuşit să terminăm sezonul cu o victorie în faţa propriilor fani, dar, încă o dată, nu s-a putut mai mult", a spus Tudor Jucan.

U Cluj nu a mai prins podiumul Ligii Naţionale din 2011.

Embed: