• Liga 1: FCSB - Dinamo (duminică, 20:30, Digi Sport 1)
  • Liga 1: Botoșani-Viitorul (ora 18:00) și Astra-CFR Cluj (ora 20:30) se joacă luni, 25 septembrie, pe Digi Sport 1

Liga Naţională de baschet masculin s-a reluat cu o partidă spectaculoasă, între Energia Târgu-Jiu şi BC Mureş. Gorjenii au avut nevoie de prelungiri pentru a se impune, scor 88-80.

La primul meci cu Claudiu Alionescu pe bancă, după plecarea lui Antonis Constantinides, gorjenii au început în forţă partida de pe teren propriu. Energia a avut un avantaj de 12 puncte la pauza mare - a fost 26-16 în primul sfert şi 42-30 după cel secund -, dar oaspeţii au revenit în partea a doua.

Cu mai puţin de două minute rămase, mureşenii au reuşit să preia conducerea, dar la finalul sfertului al patrulea scorul a fost egal, 72-72, iar partida s-a decis în prelungiri. Acolo, Energia a dominat şi s-a impus cu 88-80.

Cel mai bun marcator al partidei a fost americanul lui BC Mureş, Alhaji Mohammed, cu 23 de puncte, la care şi-a adăugat şapte recuperări şi cinci pase decisive.

Următorul meci al Energiei Târgu-Jiu va avea loc la Piteşti, în FIBA Europe Cup, contra francezilor de la Le Havre. Partida va fi în direct la Digi Sport 4, miercuri, de la 19:30.

Embed: