• Finala Cupei României: Astra - Voluntari sâmbătă, 27 mai, (Digi Sport 2), ora 20:45
  • Finala Cupei Angliei şi finala Cupei Spaniei: Arsenal - Chelsea (Digi Sport 1), sâmbătă, 27 mai, ora 19:30, Barcelona - Alaves (pe Digi Sport 1), ora 22:30

Liga Naţională de baschet masculin s-a reluat cu o partidă spectaculoasă, între Energia Târgu-Jiu şi BC Mureş. Gorjenii au avut nevoie de prelungiri pentru a se impune, scor 88-80.

La primul meci cu Claudiu Alionescu pe bancă, după plecarea lui Antonis Constantinides, gorjenii au început în forţă partida de pe teren propriu. Energia a avut un avantaj de 12 puncte la pauza mare - a fost 26-16 în primul sfert şi 42-30 după cel secund -, dar oaspeţii au revenit în partea a doua.

Cu mai puţin de două minute rămase, mureşenii au reuşit să preia conducerea, dar la finalul sfertului al patrulea scorul a fost egal, 72-72, iar partida s-a decis în prelungiri. Acolo, Energia a dominat şi s-a impus cu 88-80.

Cel mai bun marcator al partidei a fost americanul lui BC Mureş, Alhaji Mohammed, cu 23 de puncte, la care şi-a adăugat şapte recuperări şi cinci pase decisive.

Următorul meci al Energiei Târgu-Jiu va avea loc la Piteşti, în FIBA Europe Cup, contra francezilor de la Le Havre. Partida va fi în direct la Digi Sport 4, miercuri, de la 19:30.

Embed: