• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

ÎN DIRECT la Digi Sport, U BT Cluj a dat lovitura la Bucureşti! Baschetbaliştii antrenaţi de Mihai Silvăşan au câştigat derby-ul cu Steaua şi rămân neînvinşi în faţa roş-albaştrilor în cele 4 întâlniri din acest sezon.

Oaspeţii au început mai bine şi au încheiat primul sfert în avantaj, 27-20. Steliştii s-au mișcat mai bine în sfertul doi și, cu Runkauskas în mare formă, au reuşit să se apropie la doar două puncte de adversari la pauza mare, 39-41.

Malesevic a adus-o pe Steaua la conducere în startul sfertului trei, dar nu pentru mult timp. Cu o apărare bună, ardelenii au preluat din nou controlul şi, graţie punctelor reuşite pe contraatac, s-au distanţat pe tabelă, 65-51.

Roş-albaştrii au revenit spectaculos pe final şi s-au apropiat din nou la 2 puncte. Clujenii l-au pierdut în ultimele 11 secunde ale meciului pe Adamovic, accidentat, dar au ştiut să gestioneze avantajul şi s-au impus cu 80-75.

"Am avut momente bune în apărare, dar cred că i-am lăsat să revină în joc și asta ne-a costat pe final. Când ne-am desprins trebuia să ne apărăm mai bine. Defensiva noastră a făcut diferența la început, după aia noi am avut câteva faze foarte proaste de apărare, dar ne-am revenit pe final" a declarat la final Vlad Moldoveanu.

Internaționalul român a fost principalul marcator al clujenilor, cu 24 de puncte, în timp ce Runkauskas a încheiat meciul cu 28 de puncte înscrise pentru bucureşteni.

"Am început prost meciul. Primul sfert ne-au dominat clar, la fel şi în al treilea. În două sferturi am jucat prost. Cred că de data asta am avut mai multă forţă, am jucat mai bine, dar asta nu ne va aduce victoriile. Trebuie să ne concentrăm şi să lucrăm la detalii. Dacă vom reuşi asta, îi vom învinge" a concluzionat stelistul Nikola Malasevic.