• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

BCMU Pitești a început bine meciul de la Cluj, cu U-BT, din Liga Națională. Oaspeții au terminat primul sfert în avantaj, 24-22, iar până la pauză diferența s-a mărit la cinci puncte în favoarea lor.

Ardelenii au jucat excelent în sfertul 3, atunci când au ajuns la 63-55 după o aruncare perfectă a lui Filip Adamovic (foto). Ultimele zece minute au fost extrem de spectaculoase.

Sportivii de la BCMU Pitești au trecut la rândul lor în avantaj, datorită lui Ross. U-BT Cluj s-a apărat însă perfect în finalul partidei și a câștigat cu 81-77, datorită tandemului Adamovic - Zigeranovic. Cei doi ”au semnat” împreună 44 de puncte și 10 recuperări.

”E adevărat că am înscris eu mai mult, însă a fost o victorie la care toată lumea a muncit, mai ales defensiva. Căpitanul nostru, Jucan, a devenit un adevărat lider al jocului pe final, s-a luptat foarte bine la recuperare. Și Zigeranovic a muncit bine sub panou”, a spus Filip Adamovic pentru site-ul oficial al clujenilor.

Și Marcel Țenter, antrenorul clujenilor, a spus că victoria a fost una decisă abia pe final.

”Sunt fericit pentru victorie, deși oaspeții au avut primele două sferturi foarte precise din punct de vedere ofensiv. Au fost greșeli în jocul nostru , pe care trebuie să ni le asumăm”, a spus și Țenter.

U-BT Cluj: Filip Adamovic 24 (5 recuperări, 6 pase decisive, o intercepţie), Ivan Zigeranovic 20 (5 recuperări, o pasă decicsivă), Kyndall Dykes 12 (3 recuperări, două pase decisive), Hargrove 7, Pasalic 7 (5 recuperări, o pasă decisivă), Jawara 4 (4 recuperări), Jucan 4 (6 recuperări, o pasă decisivă, două intercepţii), Baciu 3(două recuperări), Torok (4 recuperari, o intercepţie).

BCM U Piteşti: Ross 32, Pustoynovov 21, Mladenovic 9, Cătalin Vlaicu 5, Stamenkovic 5, Bobrov 5.

Foto: facebookubtcluj