• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Real Madrid a făcut spectacol în Euroligă. A câştigat cu 102-63 pe terenul marii rivale FC Barcelona, iar unul dintre jucătorii săi, Anthony Randolph, a oferit câteva momente memorabile.

Spaniolii s-au încălzit pentru El Clasico în Euroliga de baschet, dar marele duel dintre FC Barcelona şi Real Madrid nu a avut istoric. Echipa din capitala Spaniei s-a impus la o diferenţă de 39 de puncte, cea mai clară victorie obţinută în faţa rivalei în deplasare, în istoria duelurilor directe, însă echipa lui Pablo Laso a impresionat nu doar în ofensivă, ci şi în defensivă.

Anthony Randolph a fost omul responsabil cu spectacolul. Americanul de 27 de ani, care a jucat în NBA la Golden State Warriors, New York Knicks, Minnesota Timberwolves şi Denver Nuggets, a reuşit, probabil, cel mai spectaculos blocaj al sezonului în Euroligă.

În repriza a doua, Randolph l-a "căpăcit" exact deasupra inelului pe Joey Dorsey, care plecase decis spre slam-dunk.

VIDEO: Capacul senzaţional al lui Randolph

Nu a fost singurul moment în care Randolph a reuşit să-l blocheze pe conaţionalul său de la Barcelona, în timpul duelului de vineri. De altfel, americanul a încheiat meciul cu 3 blocaje şi 11 recuperări, o prestaţie excelentă în apărare. În ofensivă, a contribuit cu 18 puncte la succesul obţinut de Real.

"Cred că apărarea ne-a câştigat meciul. Am jucat cu intesitate în apărare şi am executat perfect planul antrenorului", a declarat Randolph, la finalul meciului.

VIDEO: Rezumat Barcelona - Real Madrid 63-102

Întâlnirea de vineri a stabilit şi un record pentru Euroliga de baschet, duelul dintre cele două rivale fiind transmis în 200 de ţări. Chiar şi fanii care se aflau în avion sau pe vasele de croazieră au putut urmări în direct meciul.

După opt etape, campioana Spaniei are şase victorii şi două înfrângeri şi este pe locul 2 în clasamentul Euroligii, în spatele deţinătoarei trofeului, CSKA Moscova.