• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Steaua a câştigat fără drept de apel derby-ul cu Dinamo. Roş-albaştrii s-au impus la o diferenţă de 23 de puncte, scor 96-73, în faţa rivalei şi continuă lupta pentru titlu.

Etapa a 8-a din Liga Naţională a adus un nou episod din Eternul Derby. Cu trei săptămâni înainte de duelul fotbaliştilor, meciul s-a disputat sub panou.

Confruntarea dintre Dinamo şi Steaua nu a fost însă foarte echilibrată. Roş-albaştrii au dominat clar în Ştefan cel Mare şi s-au impus fără emoţii.

Baschetbaliştii antrenaţi de Claudiu Fometescu au reuşit câte 28 de puncte în primele două sferturi şi au intrat la pauza mare cu un avantaj liniştitor, 56-35.

Cu un singur succes în acest sezon, gazdele au avut o tresărire de orgoliu doar în cel de-al treilea sfert, pe care l-au câştigat cu 21-17.

Rivalii alb-roşiilor nu au scăpat însă din mână controlul partidei şi, datorită prestaţiilor solide ale lui Cameron Long (25 de puncte, 4 pase decisive) şi Dave Dudzinski (23 de puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive), s-au impus în cele din urmă categoric, scor 96-73.

De la învinşi s-a remarcat Marko Sutalo, care a încheiat meciul cu 24 de puncte, 5 recuperări şi 2 pase decisive.

"Pentru noi a fost un meci foarte important. Echipa trebuia să demonstreze că poate să joace bine şi cred că am reuşit", a declarat antrenorul Stelei, Claudiu Fometescu.

Deşi a rămas cu o singură victorie în campionat, Dinamo continuă să spere la prezenţa în play-off.

"Cât timp mai sunt multe meciuri în faţă, cred că putem să sperăm la play-off", a explicat Iulian Orbeanu.

Pentru Steaua a fost a şasea victorie stagională, în timp ce Dinamo are tot atâtea înfrângeră în actuala ediţie a Ligii Naţionale.

Embed: