• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Veste proastă pentru campionul mondial WBO la categoria grea, Joseph Parker. Neozeelandezul de 25 de ani a picat un test doping inopinat, efectuat imediat după victoria în faţa românului Răzvan Cojanu, obţinută pe 6 mai.

Rezultatul testului, confirmat de forul mondial antidoping WADA, a fost aflat abia acum, când Parker îşi începe pregătirea pentru a-şi apăra din nou centura, pe 23 septembrie, împotriva lui Hughie Fury, nimeni altul decât verişorul lui Tyson Fury, care a deţinut aceeaşi centură.

Parker va trebui să aştepte un semn de la WADA pentru a şti dacă va mai putea boxa cu Fury. Forul mondial ar putea decide ca meciul cu Răzvan Cojanu să fie declarat "no contest". Impresarul său a confirmat şi el informaţia că Parker a picat testul, însă susţine că acesta era în timpul său liber şi că testul ar fi fost, de fapt, o "supraveghere".

Conform regulamentului WADA, orice pugilist profesionist este obligat să comunice forului mondial locul în care se află o oră pe zi, pe tot parcursul anului.

Interesant e că, pe 6 mai, când a luptat cu Răzvan Cojanu, Parker trebuia să boxeze tot cu Fury, însă, din cauza unor probleme de ultimă oră, britanicul nu a mai putut ajunge în Noua Zeelandă şi a apărut varianta de rezervă Cojanu, cu doar câteva zile înainte de meci.

Uriaşul român de 2 metri şi 2 centimetri a pierdut meciul la puncte, deşi nimeni nu îi dădea vreo şansă să termine lupta în picioare. Parker şi-a cerut scuze fanilor şi a motivat că a boxat accidentat la o mână aproape tot meciul.

Astfel, românul se poate lăuda că a boxat într-un meci cu o centură mondială pe masă. Palmaresul său are acum 16 victorii, dintre care 9 obţinute înainte de limită şi 3 înfrângeri. De cealaltă parte, Parker, considerat cel mai rapid pugilist la categoria grea şi unul dintre cei mai talentaţi, a rămas neînvins, cu 23 de victorii, dintre care 18 obţinute prin KO.