• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Pe 22 noiembrie, în Palatul Lucerna din Praga, cea mai bună echipă de box a lumii, Cuba, va înfrunta din nou Europa, trupă din care va face parte și românul Mihai Nistor. Evenimentul, care se va produce la mai bine de 30 de ani de la prima confruntare, desfăşurată tot în Cehia, va aduce față în față cei mai buni pugiliști ai ambelor selecționate.

Cubanezii, care la ultima ediţie a Campionatului Mondial au câştigat 5 din cele 10 titluri mondiale, au trimis la Praga nume mari ca Erislandy Savon, Julio La Cruz Peraza, Lazaro Alvarez Estrada, Roniel Iglesias, Arlen Lopez sau Javier Ibanez Diaz.

Din selecţionata Europei va face parte şi românul Mihai Nistor, campionul mondial al diviziei profesioniste a federaţiei mondiale de amatori, AIBA Pro Boxing. Nistor a fost ales de organizatori să reprezinte bătrânul continent la +91 kg. Deşi a fost calificat la ultima ediţie a CM, Nistor nu a putut boxa, fiind accidentat. La ultimul turneu internaţional, el a câştigat finala prin KO.

Confruntarea Yoandy Toirac Ortega (Cuba) - Mihai Nistor (Europa) va fi meciul vedetă al galei ce are în program 7 meciuri AOB şi mai multe dispute de fete. Nistor a plecat luni dimineaţă spre Praga, însoţit de antrenorul Virgil Fâşie.

"Cubanezii nu m-au speriat niciodată. Dacă vă amintiţi, la Centura de Aur din 2013 am învins un cubanez. Sunt convins că voi face un meci bun şi că voi învinge. Mă simt în formă", a spus la plecare Mihai Nistor.

Preşedintele FR Box, Vasile Cîtea, a spus: "Mă bucur că România are un reprezentant la acest inedit meci Europa - Cuba, lucru care reconfirmă valoarea boxului nostru. Cred că Mihai va face la Praga o bună propagandă boxului olimpic."

foto: frbox.ro