• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE Luni, 19 iunie, ora 1:00: Tim Hague (34 de ani) a decedat, duminică seară, în urma leziunilor suferite în urma meciului de box disputat vineri cu Adam Braidwood și încheiat tragic. După aproape două zile petrecute în moarte cerebrală, organismul fostului luptător UFC a cedat.

"Cu o tristețe incredibilă, durere, mâhnire și cu inima frântă, anunțăm că Tim a murit astăzi. A murit înconjurat de familie, ascultând melodiile sale favorite. Ne va lipsi enorm", a fost anunțul făcut duminică seară de Jackie Neil, sora fostului sportiv.

După aproape un an de la ultimul meci de UFC pe care l-a disputat, Hague a boxat, vineri, cu Adam Braidwood, la categoria grea. Experiența pugilistică și forța acestuia din urmă i-au fost fatale fostului practicant de arte marțiale mixte.

Braidwood (33 de ani) l-a trimis de 5 ori la podea în primele două runde ale întâlnirii de la Edmonton, înaintea KO-ului.

Chiar dacă Hague s-a ridicat singur în ring și părea să fie doar zdruncinat de loviturile năprasnice, a fost transportat la spital, iar medicii i-au descoperit leziuni serioase pe creier. Starea lui s-a agravat, a intrat în moarte cerebrală și a rămas în stare critică până duminică, atunci când organismul său a cedat definitiv.

Supranumit "The Trashing Machine" pe când activa în UFC, Hague a fost educator la o grădiniță din Rochester, înainte să se apuce de MMA, în 2006. Avea centura violet în jiu-jitsu brazilian.

Până vineri, la întâlnirea cu Braidwood, mai disputase 3 meciuri de box. Primul a avut loc în decembrie 2011 - victorie prin KO împotriva lui Patrick Graham. În iulie 2016 a luptat pentru ultima dată în artele marțiale mixte (palmares final: 21 de victorii și 13 înfrângeri), iar în același an a mai disputat două meciuri de box: victorie prin decizie unanimă în septembrie cu Stan Ahumada și înfrângere prin TKO în decembrie, cu Mladen Miljas.

 


La finalul lunii august, Floyd Mayweather și Conor McGregor se vor întâlni în cel mai așteptat meci de box al anului, dar o întâmplare zguduitoare îi va da sigur de gândit irlandezului, înaintea galei din Las Vegas. Tim Hague - provenit, la fel ca el, din UFC - a suferit un KO devastator la un meci de box și se află în moarte cerebrală.

Canadianul Tim Hague (34 de ani) a acceptat un meci de box cu Adam Braidwood (33 de ani), boxer profesionist din 2009, iar lucrurile nu au fost deloc așa cum se aștepta.

Meciul de vineri, de la Edmonton, a fost un adevărat chin pentru fostul luptător UFC. În doar două runde, acesta a fost trimis de 5 ori la podea înaintea KO-ului, care i-a provocat leziuni serioase pe creier. Chiar dacă a reușit să se ridice singur de la podea, a fost transportat la spital și starea lui s-a înrăutățit, intrând în cele din urmă în moarte cerebrală.

Acum, lupta lui Hague este cu viața însăși și doar timpul va decide cum se va încheia totul.

"Le mulțumim tuturor pentru cuvintele amabile. Tim rămâne în stare critică și suntem cu toții alături de el", a scris sora lui Hague, pe contul lui de Facebook. 

De asemenea, rețelele de socializare au fost împânzite cu mesaje de susținere pentru canadian.

În artele marțiale mixte, palmaresul lui Hague este de 21 de victorii și 13 înfrângeri. A disputat ultimul meci de MMA în iulie 2016, când a fost învins de Michael Andryszak, iar acesta a fost al patrulea său meci de box.

De partea cealaltă, adversarul care l-a făcut KO vineri seară, Braidwood, este cunoscut în Canada drept un pugilist cu unele dintre cele mai puternice lovituri din circuit. A luptat doar în Canada și are 8 victorii și o singură înfrângere.

Imediat, presa din întreaga lume s-a grăbit să facă o paralelă cu meciul pentru care Floyd Mayweather revine în activitate, împotriva lui Conor McGregor, care până acum a luptat doar în Mixed Martial Arts, în circuitul UFC.

VIDEO KO-ul suferit de Tim Hague