• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Lucian Bute are șansa, pe 28 noiembrie, să recupereze centura IBF la categoria supermijlocie, pe care a pierdut-o în fața lui Carl Froch, în urmă cu 3 ani. Gălățeanul va lupta contra unui alt englez, James DeGale, campionul olimpic de la Beijing.

Chiar dacă a fost subestimat de adversarul său, românul ajuns la 35 de ani e convins că la finalul lunii, el va fi noul campion.

"Mai am două săptămâni până la lupta cu DeGale. Partea grea de antrenamente a trecut. Totul merge bine. Mă simt foarte bine. Este un sportiv foarte bun, se mişcă bine în ring, dar dacă voi pune în practică tot ce am făcut cu antrenorii mei, totul va fi bine.

E normal ca el să fie favoritul, el are centura şi eu am luptat în două rânduri în ultimii doi ani. El se află în poziţia în care am fost şi eu 5 ani şi vine să îşi apere centura în oraşul meu. Sunt încrezător şi sunt sănătos şi sunt sigur că pe 28 noiembrie eu voi fi noul campion", a declarat Bute, conform thefightcity.com.

Lucian Bute a fost campion mondial la categoria supermijlocie 4 ani şi jumătate, timp în care şi-a apărat centura IBF de 9 ori cu succes şi a pierdut-o în al zecelea meci. La profesionişti, gălăţeanul are în palmares 32 de victorii, dintre care 25 obţinute înainte de limită şi două înfrângeri.

Adversarul său din 28 noiembrie are şi el un palmares impresionant. În vârstă de 29 de ani, James DeGale e fost campion olimpic la amatori şi actualul deţinător al centurii care i-a aparţinut lui Bute, IBF, pe care şi-o apără pentru prima dată. Britanicul are 21 de victorii, dintre care 14 obţinute înainte de limită şi o singură înfrângere.

SURSĂ FOTO: thefightcity.com