• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Meciul cu Eleider Alvarez este "cea mai scurtă cale" pentru ca Lucian Bute să aibă din nou şansa de a lupta pentru titlul mondial, a declarat boxerul român, înaintea confruntării care va avea loc pe 24 februarie, la Quebec, scrie presa canadiană.

Lucian Bute poate lupta împotriva campionului mondial WBC la categoria semigrea, canadianul Adonis Stevenson, dacă îl va învinge pe columbianul Eleider Alvarez.

Românul, în vârstă de 37 ani, care a urcat la semigrea, a deţinut timp de aproape cinci ani (2007-2012) centura de campion IBF la categoria supermijlocie.

Bute speră să fie primul boxer născut în România care devine campion mondial la două categorii diferite. Aflat acum pe locul 7 în ierarhia WBC, el este nerăbdător să lupte din nou pentru titlul mondial.

"Întâlnesc un sportiv neînvins care este cotat ca numărul 1 la categoria semigrea. O victorie va face să-mi câştig dreptul să boxez a 14-a oară într-un meci pentru titlul mondial. Asta înseamnă totul pentru mine. Am acceptat acest meci fiindcă pentru mine e cea mai scurtă cale să lupt pentru titlul mondial", a spus Bute.

"Mă aştept la un meci în care tehnica să fie importantă. Alvarez e talentat şi loveşte bine, dar experienţa şi viteza mea vor face diferenţa. Categoric că voi învinge!", a adăugat el.

Pugilistul din Pechea, judeţul Galaţi, are un palmares de 32 de victorii (25 KO), 3 înfrângeri (1 KO) şi un egal. Alvarez, 32 ani, este neînvins în 21 de meciuri (10 KO).

Meciul Bute - Alvarez va avea loc la Centre Videotron din Quebec.