• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Lucian Bute a trecut peste perioada neagră din 2016, an în care a fost testat pozitiv la un control antidoping din cauza unor suplimente alimentare contaminate.

Românul a repetat că este nevinovat înaintea meciului de sâmbătă dimineaţă, contra columbianului Eleider Alvarez, de la Quebec.

"A fost o situaţie foarte grea pentru mine. În toată cariera mea nu am luat nimic ilegal. Am fost testat de când eram la amatori. Când am luptat cu DeGale, am fost testat de nouă ori înainte şi după meci. Când a fost partida cu Badou Jack, am luat câteva suplimente eliberate fără reţetă, care au fost contaminate. S-a dovedit că au fost contaminate. N-am încercat niciodată să obţin un avantaj asupra altui boxer. Mental a fost foarte greu. Am fost un boxer curat. Am simţit că lumea cercetează şi are îndoieli, dar acum am trecut peste toate acestea şi privesc înainte", a spus Bute pentru portalul nord-american RingTV.

În toamna anului trecut, Bute a scăpat de suspendare după ce Comisia de box a Districtului Columbia a acceptat explicaţiile testului pozitiv din 20 aprilie, după meciul egal cu Badou Jack.

Avocaţii boxerului român au demonstrat atunci că substanţa ostarină, găsită în organismul său, este consecinţa unei contaminări a produsului nutriţional prescris de preparatorul fizic Angel Heredia.

Fostul campion mondial IBF la categoria supermijlocie a acceptat o suspendare provizorie de şase luni, ispăşită deja pe 6 noiembrie, şi o donaţie de 50 000 de dolari pentru o comisie de luptă antidoping patronată de WBC.

Bute şi-a amintit şi de "experienţa plăcută" de a-şi putea apăra apăra centura în România, în 2011, împotriva francezului Jean-Paul Mendy. "Au fost 10.000 de oameni în sală şi l-am învins prin KO în runda a patra", le-a povestit românul celor de la Ring TV.

Lucian Bute şi Eleider Alvarez se vor înfrunta, sâmbătă dimineaţă, la Quebec, la categoria semigrea, iar învingătorul va urca în ring într-un meci pentru titlul mondial cu canadianul Adonis Stevenson, deţinătorul centurii de campion al lumii în versiunea WBC.

Pugilistul român are un palmares de 32 de victorii (25 KO), trei înfrângeri (un KO) şi un egal. Alvarez, 32 ani, are doar succese în 21 de meciuri (10 KO).

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT