• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Lucian Bute a fost testat antidoping în această iarnă, înaintea meciului de vineri contra columbianului Eleider Alvarez, de la Centre Vidéotron din Quebec, a anunţat cotidianul canadian Le Journal de Quebec.

De test s-au ocupat angajaţii VADA, firmă specializată în testele antidoping, la Fort Lauderdale (SUA), în decembrie 2016, cu ocazia congresului WBC.

"WBC a profitat de prezenţa lui Lucian la congres pentru a-l testa", a confirmat luni Chris Gănescu, consilierul lui Bute.

În toamna anului trecut, Bute a scăpat de suspendare după ce Comisia de box a Districtului Columbia a acceptat explicaţiile testului pozitiv din 20 aprilie, după meciul egal cu Badou Jack.

Avocaţii lui Bute au demonstrat atunci că substanţa ostarină, găsită în organismul său, este consecinţa unei contaminări a produsului nutriţional prescris de preparatorul fizic Angel Heredia.

Bute a acceptat o suspendare provizorie de şase luni, ispăşită deja pe 6 noiembrie, şi o donaţie de 50 000 de dolari pentru o comisie de luptă antidoping patronată de WBC.

Bute, fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie, şi Alvarez se vor înfrunta, vineri seara, la Quebec, la categoria semigrea, iar învingătorul va urca în ring într-un meci de titlu mondial cu canadianul Adonis Stevenson, deţinătorul centurii de campion mondial WBC.

Specialişti ai VADA vor fi prezenţi vineri seară la Quebec şi îi vor testa pe cei doi boxeri imediat după partidă. WBC va plăti cheltuielile trimişilor agenţiei.

Pugilistul român are un palmares de 32 de victorii (25 KO), 3 înfrângeri (un KO) şi un egal. Alvarez, 32 ani, are palmares 100 % de succese în 21 de meciuri (10 KO).

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT