• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Pe 25 noiembrie, Comisia de box şi wrestling din Washington DC a anunţat că a acceptat explicaţiile pugilistului român Lucian Bute, conform cărora substanţa cu care a fost depistat pozitiv a provenit dintr-un supliment contaminat, astfel că boxerul va putea lupta din nou.

Românul vrea să uite cât mai repede de acestă perioadă, pe care o consideră cea mai grea a carierei și așteaptă duelul cu Eleider Alvarez.

”A fost cel mai dificil moment din cariera mea! Eu știam în sufletul meu că sunt nevinovat, dar a fost nevoie să și dovedesc, ceea ce s-a și întâmplat după investigațiile făcute de avocații mei și decizia luată de Comisia de Box din Washington”, a spus Bute, pentru ziare.com.

Bute a trecut cu bine un prim test al cântarului la Montreal, în perspectiva meciului cu Alvarez, programat pe 24 februarie, în Canada. Învingătorul dintre Bute şi Alvarez va boxa pentru centura WBC la categoria semigrea.

”Îl cunosc bine pe Alvarez, este numărul 1 la categoria WBC și își merită poziția de challenger obligatoriu, dar eu am încredere în mine și merg la victorie! Trebuie să-l înving să pot boxa din nou pentru titlul mondial în următorul meci.

Alvarez este un alt stil de boxer și mă pregătesc special pentru el, dar în rest am un program similar de pregătire cu cel de la meciul pe care l-am avut cu Badou Jack”, a adăugat boxerul ajuns la 36 de ani.

Meciul este programat la categoria semigrea, columbianul Alvarez (32 ani) fiind neînvins în 21 de meciuri la profesionişti (10 KO), în timp ce Bute (37 ani) are un palmares de 32 de victorii (25 KO), 3 înfrângeri (1 KO) şi un egal. Bute a deţinut timp de aproape cinci ani (2007-2012) centura de campion IBF la categoria supermijlocie.