• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Mirosea a retragere pentru Lucian Bute. Chiar jurnaliștii canadieni i-au sugerat să nu mai boxeze, după înfrângerea suferită prin KO, în februarie 2017, în fața columbianului Eleider Alvarez. 

”Mă gândesc la toate variantele, o să analizez și o să vă spun decizia mea”, a spus Bute. 

Au trecut aproape două luni de la această declarație, dar deocamdată nu avem vreun anunţ clar. Românul are parte însă de o provocare suprinzătoare şi n-ar fi exclus ca Yvone Michel să-i ceară să se bată. 

Pentru că numele lui Bute a rămas puternic în box, românului i se cere să se întoarcă în ring. Postul RDS din Canada anunță că un fost jucător de hochei, foarte popular în Quebec, a lansat provocarea. La o scară mult mai mică ar fi un fel de Mayweather-Mc Gregor, lupta pentru care s-au aruncat în joc peste 100 de milioane de dolari. 

Steve Bosse a jucat hochei în campionatul canadian, dar de aproape zece ani luptă în competițiile de arte marțiale mixte, unde a disputat 14 meciuri și a câștigat 12. Presa l-a numit „The Boss”. Canadianul de 36 de ani își dorește o intrare triumfală în lumea boxului și vrea un pugilist cu nume încă de la primul meci. 

”Vreau să lupt cu cineva foarte important din box. Lucian Bute, Jean Pascal, Bernard Hopkins... ar fi un vis să am un meci cu unul dintre ei. Vreau să ofer spectacol și să am locul meu, bine stabilit, în această lume”, a spus Bosse.

Jurnaliștii canadieni spun că Steve Bosse își dorește un meci tare pentru ca numele său să fie cât mai rapid găsit la ”o simplă căutare pe Google”. La prima vedere pare o provocare a unui luptător hămesit de glorie, dar este important de știut că fostul hocheist are contract chiar cu firma de impresariat care a organizat meciurile lui Lucian Bute.

”O să aflați curând cu cine luptă Bosse”, a spus misterios Yvone Michel, patronul firmei. Lucian Bute nu a mai boxat din luna februarie a anului 2017. Românul are 37 de meciuri la profesioniști, din care a câștigat 32. În ultimele șapte partide a pierdut cinci. Declinul a început în mai 2012, după înfrângerea suferită în fața britanicului Carl Froch. Până atunci, boxerul născut la Pechea își apărase de nouă ori centura de campion mondial versiunea IBF.

Lucian Bute locuiește în Canada, iar în luna martie a devenit tată.

”Soția mea și cu mine suntem încântați să anunțăm sosirea fiicei noastre Ema Anabella. Viața are un nou sens pentru noi. Mulțumesc lui Dumnezeu”, a scris Lucian, în martie 2017, pe o rețea de socializare. 

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT