• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Alexander Povetkin are din nou probleme cu dopajul. Pugilistul rus a primit o veste neaşteptată cu doar 20 de ore înaintea meciului cu Bermane Stiverne, după ce a fost depistat pozitiv cu ostarină, aceeaşi substanţă care i-a dat bătăi de cap şi lui Lucian Bute după meciul cu Badou Jack.

Fostul campion mondial al greilor trecuse chiar şi de cântarul oficial înaintea disputei cu Stiverne, care a anunţat că nu va mai urca în ring. Conform federaţiei WBC, testul a fost efectuat pe 6 decembrie.

Rusul nu este însă la prima ispravă de acest gen. La jumătatea lunii mai, a fost depistat pozitiv cu meldonium, înaintea meciului cu Deontay Wilder, deţinătorul centurii WBC, iar lupta a fost anulată. Ulterior, Povetkin a fost absolvit de vină, după ce a demonstrat că luase substanţa în septembrie 2015, când încă nu era pe lista cu produse interzise.

VEZI AICI PROGRAMUL TRANSMISIILOR DIGI SPORT

Povetkin ratează astfel, în doar câteva luni, a doua şansă de a se apropia de un nou titlu mondial. Rusul de 36 de ani, care nu a mai boxat din noiembrie 2015, a fost campion mondial între 2011 şi 2013, când a deţinut centura WBA la categoria grea.

Printr-o situaţie similară a trecut şi Lucian Bute, însă românul a fost absolvit recent de vină, după ce, în urma testelor de laborator, s-a demonstrat că un supliment alimentar pe care îl luase era contaminat cu aceeaşi substanţă, ostarină.

Povetkin are în palmares 30 de victorii, dintre care 22 obţinute înainte de limită şi o singură înfrângere la profesionişti şi e clasat în primii 4 pugilişti ai lumii la categoria grea.