• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (ACUM, pe Digi Sport 2) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (ACUM, pe Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (ACUM, Digi Sport 3)

Meciul dintre americanul Floyd Mayweather şi irlandezul Conor McGregor nu are ca miză niciun titlu mondial, fiind doar un simplu meci între o legendă a boxului şi un star UFC.

Totuși, partida va genera încasări record pentru cei doi protagonişti, însă acest lucru nu a împiedicat Consiliul Mondial al Boxului (WBC) să inventeze o centură pe care să o ofere învingătorului, anunţă USA Today.

Preşedintele WBC, Mauricio Sulaiman, a prezentat miercuri, în cursul conferinţei de presă pe care Mayweather şi MGregor au susţinut-o, "The Money Belt" (Centura Banilor), care va fi acordată câştigătorului meciului de sâmbătă, la Las Vegas.

"Pentru a sărbători acest eveniment, între eroul WBC şi eroul UFC, Connor McGregor, World Boxing Council a creat The Money Belt", a spus Sulamain cu această ocazie.

"La realizarea centurii au fost utilizate 1,5 kg de aur de 24 carate, 3.360 diamante, 600 de safire şi 300 de smaralde, precum şi piele de crocodil adusă din Italia", a dezvăluit preşedintele WBC.

Floyd Mayweather, care a cucerit titlul mondial la cinci categorii diferite de greutate, s-a arătat neobişnuit de respectuos faţă de adversarul său, la întâlnirea cu jurnaliştii.

"Nu va fi un meci uşor. Va fi multă sudoare, lacrimi şi sânge. El este cel mai bun în ceea ce face, eu sunt cel mai bun în cea ce fac. Însă se împlinesc 21 de ani de cât încasez lovituri şi sunt încă aici. Este bine să loveşti, dar trebuie să ştii şi să încasezi", a spus Mayweather.

În schimb, McGregor nu a renunţat la aroganţă nici de această dată, după ce luna trecută şi-a multiplicat atacurile şi insultele la adresa americanului. "Îl voi distruge pe acest bătrân. Nu se ridică la nivelul meu şi nu va rezista nici două reprize", a spus irlandezul.

Floyd Mayweather s-a retras din activitate anul trecut, după ce a câştigat toate cele 49 de meciuri disputate ca profesionist, având în palmares 12 titluri de campion mondial, la cinci categorii diferite.

Americanul este considerat marele favorit în faţa unui adversar care se află la prima sa experienţă în box. McGregor a obţinut 21 de victorii în 24 de meciuri de arte marţiale mixte (MMA), fiind marea vedetă a circuitului UFC.

Postul de televiziune Showtime, care deţine drepturile de difuzare a meciului, a anunţat că evenimentul va fi difuzat în 200 de ţări, fiind pe cale să doboare recordul de încasări pay-per-view.

Agerpres