• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (ACUM, pe Digi Sport 2) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (ACUM, pe Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (ACUM, Digi Sport 3)

Românul Cristian Ciocan este noul deținător al centurii WBO European la categoria grea, după victoria la puncte cu turcul Erkan Teper. Boxerul originar din Pechea a ajuns pe locul 9 în lume la categoria sa, iar peste câteva luni urmează să lupte pentru titlul mondial la această versiune.

Centura WBO la categoria grea este vacantă. Tyson Fury a renunțat la toate cele 3 titluri pe care le mai deținea (WBA, WBO și IBO), după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control doping. Cel mai probabil, Cristian Ciocan (29 de ani) va lupta pentru centura WBO în 2017, peste doar câteva luni, cu un adversar care urmează să fie stabilit.

"Am terminat cu bine și nu știm care va fi următorul pas, așteptăm următorul meci. A fost greu, nu ne așteptam la un meci atât de greu, dar l-am pregătit și a ieșit bine. Am luat centura și o aducem acasă, iar acum urmează un nou pas important în cariera mea. E un pas destul de important, pentru că sunt niște etape de urmat. Trebuia să boxez și mi-am îndeplinit visul: am bătut un om destul de tare. Acum sunt pe locul 9 mondial, în primii 10 la categoria grea și sperăm ca la anul să fie un meci de centură și să o aducem acasă", a declarat Cristian Ciocan, în cadrul emisiunii "Digi Sport Matinal".

"Cred că ați aflat că la meciul meu cu Fury a fost dopat și acum este exclus din viața sportivă. A fost un meci destul de dificil și o înfrângere cu el mi-a dat multă putere și în meciul ăsta am arătat că nu sunt terminat, vreau să merg mai departe și vreau să aduc centura cu diamante în România", a mai spus noul campion WBO European la categoria grea.

Pugilistul român are și cetățenie germană și boxează sub titulatura Christian Hammer. În februarie 2015 a luptat chiar cu Tyson Fury, care după luni bune a fost prins dopat la acel meci, ce a desemnat, la acea vreme, challenger-ul oficial al lui Wladimir Klitschko. În meciul direct, Fury l-a învins pe ucrainean și i-a luat centurile, dar a renunțat la ele în urma scandalului de doping.

Sursa foto: gazetadenavodari.ro