• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Lucian Bute trage tare la antrenamente pentru meciul de pe 28 noiembrie, cu James DeGale. Dacă vrea să-şi recupereze centura IBF din mâinile britanicului, Bute trebuie să-şi arate răutatea în ring, susţin fraţii Grant, care îl pregătesc pe românul recunoscut pentru fair-play-ul desăvârşit.

Howard Grant: "Are această răutate în el, eu o fac doar să iasă la iveală. Ura e ceva normal în această afacere. Unii fac orice să-ţi intre sub piele. Dacă adversarul va încerca să-l ţină, îi voi spune să-l lovească cu cotul exact în ochi, când arbitrul este cu spatele. Punct. Face parte din joc. Vrei să joci murdar, vom juca murdar".

Din această vară, de când este antrenat de fraţii Otis şi Howard Grant, Bute a câştigat în agresivitate. În singurul meci disputat sub comanda celor doi, Bute l-a spulberat pe campionul european Andrea Di Luisa în doar 4 runde, pe 15 august.

Pentru meciul cu James DeGale, Bute face două antrenamente pe zi, la fel ca şi până acum, însă se concentrează mai mult pe detalii. În ultimele două săptămâni, gălăţeanul se antrenează cu 3 "sparring-partner"-i diferiţi.

Lucian Bute: "Acum am 35 de ani, e ceva diferit. Când eram mai tânăr era altceva, îmi plăcea să mă antrenez tare. Acum muncesc din greu, dar în mod inteligent".

Pentru prima dată de când a pierdut centura IBF, în mai 2012, Bute va boxa din nou la categoria supermijlocie. După înfrângerea cu Froch, românul a boxat de două ori la greutăţi intermediare şi o dată la categoria semigrea.

Lucian Bute a fost campion mondial la categoria supermijlocie 4 ani şi jumătate, timp în care şi-a apărat centura IBF de 9 ori cu succes şi a pierdut-o în al zecelea meci. La profesionişti, gălăţeanul are în palmares 32 de victorii, dintre care 25 obţinute înainte de limită şi două înfrângeri.

Adversarul său din 28 noiembrie are şi el un palmares impresionant. În vârstă de 29 de ani, James DeGale e fost campion olimpic la amatori şi actualul deţinător al centurii care i-a aparţinut lui Bute, IBF, pe care şi-o apără pentru prima dată. Britanicul are 21 de victorii, dintre care 14 obţinute înainte de limită şi o singură înfrângere.