• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

După 14 luni în afara ringului, Ion Ionuţ Dan, cunoscut ca Jo Jo Dan, şi-a încercat norocul şi la altă categorie, a treia din cariera sa de profesionişti, mijlocie-mică. Adversar i-a fost Jarrett Hurd, un american neînvins în cele 19 meciuri la profesionişti. 

Schimbarea de categorie s-a văzut însă în ring, unde diferenţa de talie s-a reflectat şi într-o diferenţă evidentă de forţă. Cu toate acestea, Jo Jo a luptat eroic şi i-a pus probleme reale lui Hurd. Totul s-a terminat însă în runda a şasea, când antrenorul românului a aruncat prosopul pentru a-şi proteja elevul de o eventuală accidentare.

În caz de victorie, Jo Jo ar fi avut din nou şansa unui meci eliminatoriu, urmând apoi să lupte pentru o centură mondială. Deşi a pierdut prima sa partidă la categoria mijlocie-mică, Jo Jo îşi păstrează locul 11 la versiunea WBC a categoriei semimijlocii.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Românul a boxat timp de şase ani la categoria superuşoară. A urcat apoi o categorie, la semimijlocie, şi a ajuns de două ori în meci eliminatoriu, însă a pierdut de fiecare dată în faţa aceluiaşi adversar, turcul Selcuk Aydin, în 2010 şi 2011.

Prima dată a fost însă o înfrângere îndelung contestată, iar în a doua întâlnire a şocat lumea boxului după ce a luptat aproape trei sferturi de meci cu dublă fractură de mandibulă.

În martie 2015, românul stabilit în Canada şi-a văzut visul împlinit şi a ajuns să boxeze pentru o centură mondială. Adversarul a fost însă prea bun pentru Jo Jo, britanicul Kell Brook, neînvins la acea vreme şi clasat în primii trei ai lumii într-o categorie unde "rege" era marele Floyd Mayweather. A fost prima înfrângere suferită înainte de limită de Jo Jo.

Ajuns la 35 de ani, Jo Jo Dan are în palmares 35 de victorii, dintre care 18 obţinute înainte de limită, şi patru înfrângeri.

VIDEO IMAGINI DIN PARTIDA LUI JO JO DAN